vineri , 22 septembrie 2023

Oreste părăsește trustul Intact: „Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea”

OT

Foto: Zoltan Lorencz

Oreste Teodorescu a decis să părăsească trustul Intact, întrucât bănuiește că relația cu patronatul acestuia „se apropie de sfârșit”, a anunțat realizatorul TV pe site-ul său, care poartă numele emisiunii ce o realiza la Antena 2, „Codul lui Oreste”.

„Motto-ul sub care se desfăşoară întreaga mea activitate este: Fiecare dintre noi are o îndatorire faţă de Dumnezeu, faţă de patrie,  faţă de semeni şi faţă de noi înşine. Între naştere şi moarte suntem chemaţi să ne regăsim Regatul pierdut. Avem Calea, Adevărul şi Viaţa, trebuie doar să ne luăm crucea în spinare şi să urcăm. Acest fapt mă obligă, că atunci când constat că ceva luminos tinde să se corupă, să ne umbrească, să iau atitudine şi, demn să suport apoi toate consecinţele”, spune Oreste în textul său, intitulat „Scrisoare deschisă pentru publicul meu”.

Realizatorul TV vorbește, mai departe, despre conflictul iscat între el și patronatul trustului Intact, dar și între el și „prietenii săi de o viață” – referindu-se, probabil, la Mircea Badea și Mihai Gâdea – pe care îi acuză de „servilism” și de o „enormă incompetență jurnalistică”. „Poziţia publică a trustului din care, încă mai fac parte, faţă de protestatarii anti Roşia Montană şi cu privire la soarta câinilor comunitari m-a determinat să am păreri şi convingeri perfect opozabile. În asentimentul dictonului: îmi sunt dragi tovarăşii mei, dar mai drag mi-e adevărul, când am constat că prietenii de o viaţă s-au vândut unor interese atât de departe de cel naţional, am decis, deloc uşor, să-i amendez public, în speranţa că, puşi în faţa unei oglinzi curate, îşi vor da seama de găunoșenie şi se vor îndrepta. Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai că nu au înţeles mesajele mele, dar într-un acces de servilism, dublat de o enormă incompetență jurnalistică, cei vizaţi au început cu presiuni (bine observate în cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu să găsească un motiv urgent de despărţire. Acum, umblă un zvon prin trust că se doreşte ca emisiunea Codul lui Oreste să fie ejectată de pe post, dar încă nu au găsit o motivaţie plauzibilă”, scrie Oreste. „Neavând nici o altă justificare, în afară nesubordonării mele faţă de politica şi retorica trustului, şi după ce au pierdut cea mai bună directoare de post, în persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, nişte entităţi vagi mi-au comunicat prin telefon că mi se amână filmarea de luni, ştiindu-se că aşteptăm un invitat de peste hotare, având ca temă: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului. Experienţa şi o oarecare cunoaştere a caracterului omenesc, îmi confirmă că relaţia cu acest post de televiziune şi mai ales cu patronatul său se apropie de sfârşit”, anunță realizatorul TV.

„Gașca formată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii

Oreste își continuă scrisoarea spunând că ar fi părăsit mai devreme trustul din care a făcut parte în ultimii ani, dacă nu ar fi fost „orbit de o prietenie veche”, lăsând de înțeles că se referă la Mircea Badea. „Vă mulţumesc pentru sprijin, anduranţă şi colaborare. Am simţit în toţi aceşti ani, că facem o minunată echipă de români, mai îndrăgostiţi de ţară, tradiţii şi oameni, decât de nişte amărâţi de arginţi. Am intrat într-o nouă etapă fundamentală în făurirea statului democratic. După un sfert de secol, gașca formată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii. Decadenţă fatală în care au intrat îi va conduce pe unii la puşcărie, pe alţii  spre distrugerea credibilităţii profesionale şi publicul către o mult sperată redeşteptare. Dar, îmbătaţi de putere şi înrăiţi până la întuneric, aceşti venetici îşi strâng degetele descărnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticăloşit, agonizând urât, contodent şi pe alocuri, chiar pestilenţial. Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, căci altfel, vă garantez, aş fi părăsit mult mai demult această Corabie a nebunilor…”, mai spune Oreste Teodorescu.

În încheiere, realizatorul TV spune că va găsi „cu siguranță” o altă platformă video pentru emisiunea sa. În plus, într-un post-scriptum, îi transmite un mesaj personal lui Mircea Badea: „PS: Îngăduiţi-mi să închei postarea cu o urare, care ştiu că-i face viaţa lui M.B mai frumoasă: PACE ŞI DULCEAŢĂ!”

Semnat de

3 comentarii

  1. Ruxandra Sanda Popescu

    Oreste,n-ai stiut unde mergi????Sa fim seriosi.Imi pare rau pentru tine,dar ma bucur ca totusi constiinta NU te-a lasat sa continui .Greselile se platesc ,din pacate.Chiar nu aveai ce cauta acolo.

  2. Grand Master Himself

    Bravo, Oreste ! Multa bafta si lumina in continuare. A sosit timpul sa ne dezicem de toti falsii care merg impotriva Lui Dumnezeu si a legilor universale. Te sustinem 100 % Este stiut intre intelepti, Adevarul are puterea de a iesi intotdeauna la lumina. Se va gasi un alt post de televiziune pentru emisiunea ta, asta este o certitudine. Iar pentru acesti tradatori nenorociti si lipsiti de constiinta, plini de intuneric si cruzime, se va gasi plata karmica, de care nimeni nu scapa. Ce dai aia primesti. Inca odata felicitari pentru decizia ta curata si mult success ! Este absolut frumos ceea ce faci, pentru ca dai un exemplu celor care inca nu s-au trezit. Nu putem sa fim prietenii oamenilor netreziti ca sa le facem pe plac. Trebuie cutremurati si treziti din somnul cel adanc ! FIAT LUX ! Peace, Love & God Bless !

  3. Draga Oreste, iti inteleg atitudinea si ii multumesc Mantuitorului ca ti-a dat o constiinta curata.Rar mai intalnesti azi oameni care nu sunt constransi si pot alege drumul drept.Eu ma afllu in situatia in care, data fiind abuziv afara din serviciu(27 de ani vechime in aceeasi firma), justitia imi face dreptate(Dumnezeu Bunul) si am fost nevoita sa imi dau demisia, pt ca constrangerile si abuzurile care se faceau pt subordonatii mei si pt mine m-au durut ingrozitor.In acest moment nu am serviciu si desi am un CV impresionant ,nimeni nu vrea sa ma angajeze pt ca am avut curajul sa-mi caut dreptatea in justitie. Dar sunt sigura ca Dumnezeu imi va lumina calea si o sa-mi recapat echilibrul. Sunt sigura ca ai luat decizia corecta si ma rog ca Dumnezeu sa-ti fie calauza si sa ai multe realizari, Doamne Ajuta.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *