vineri , 8 decembrie 2023

Ovidiu Lipan Ţăndărică îşi aniversează, astăzi, ziua de naştere

OLT

Legendă a muzicii rock româneşti, fost component al trupelor Roşu şi Negru şi Phoenix, celebrul toboşar  Ovidiu Lipan Ţăndărică împlineşte, astăzi, 61 de ani.

Dacă în anii trecuţi, ziua sa de naştere era prilej de mare sărbătoare şi de petrecere alături de prieteni, de fani, de mass-media, anul acesta maestrul îşi doreşte discreţie şi o aniversare tihnită. Deşi sufletul său debordează de tinereţe şi energie, evenimentele întâmplate în ultimul timp în ţară nu l-au lăsat indiferent, l-au făcut să rezoneze cu ele şi să mediteze la lucruri mult mai profunde.

Întrebat ce îşi doreşte de ziua lui, Ovidiu Lipan Ţăndărică a declarat că îi place mai mult să ofere cadouri, decât să le primească, şi că important pentru el este ca cei din jur să fie fericiţi.

Şi, totuşi, din punct de vedere  muzical, cel mai frumos cadou pe care şi l-a făcut la împlinirea celor 61 de ani este înfiinţarea trupei Pasărea Rock, alături de foştii săi colegi de la Phoenix: Mircea Baniciu şi Josef  Kappl. Noul proiect va avea un sound actual, dar va readuce la viaţa spiritul şi ritmul care i-a consacrat în anii ’70 când umpleau stadioane întregi cu muzica lor. Pasărea Rock îşi va „lua zborul” pentru prima dată într-un concert extraordinar  la Sala Palatului, pe 25 martie 2014.

După ce în noiembrie, anul trecut, Ovidiu Lipan Ţăndărică a sărbătorit 50 de ani de activitate în cadrul primei ediţii a Galei „Stele Româneşti”, aseară, într-un eveniment organizat de Autoritatea Naţională pentru Turism, a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Românesc alături de alte personalităţi de cultură, având sarcina să promoveze România la târgurile de turism din ţară şi străinătate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *