vineri , 23 iulie 2021

Pace sacoului corporatist

foto

Dacă aș lucra într-o corporație care ar impune reguli vestimentare office, aș fi în mare încurcătură. Toată viața am defilat în jeanși și alte haine relaxate, și să mă pui în țol festiv – zi de zi! – ar fi o pedeapsă la care nu cred că m-aș supune. Decât, cine știe, pentru jobul visurilor, care sigur-sigur nu e într-o corporație.

Am lucrat, în vremuri amare, și într-un astfel de loc, la o revistă pentru femei deținută de un trust media internațional. Aveam un card stupid care trebuia să facă „bip” în dreptul unui beculeț roșu amplasat la ușa liftului, să se deschidă ușile. N-aveai cardul la tine, la revedere, nu puteai intra în birou, așa că stăteai la mila vreunui alt coleg corporatist care se întâmpla să fie prin zonă și avea la el bagheta magică din plastic alb.

Totuși, măcar nu mi-a impus nimeni vreun cod vestimentar. Stăteam într-un „cub” alb – firma era și mobilată tipic corporatist, stil american – opt ore, îmbrăcată fix cum aveam eu chef, în limitele bunului simț, evident, adică îmi lăsam acasă rochiile cu paiete și bluzele transparente. 😀 Multe dintre colegele mele se îmbrăcau însă elegant, purtau tocuri și le vedeam deseori în fuste – aici găsiți și voi, chiar drăguțe, de la Mango și Chi Chi London. Altele, chiar dacă aveau în picioare încălțăminte fără toc și alegeau haine comode, aruncau peste umeri câte-un sacou simpatic, ca acestea, care le dădea un aer șic. N-am prea râvnit la astfel de combinații vestimentare, cred că le asociam tocmai cu ideea de ținută obligatorie de mers la birou și stat împăiat opt ore, pe ceas. 😕 Până de curând, când am probat – așa, să văd cum îmi stă – un sacou bej, din in, simplu și lejer, care merge perfect la o mulțime dintre hainele mele. Nu l-am luat, nu aveau atunci mărimea mea, dar am pus ochii pe el și l-am adăugat pe lista cu „ce-o să-mi cumpăr, cât de curând”. Cine ar fi crezut?

Dacă are un material bun și o lungime care ne flatează silueta, o culoare plăcută și potrivită cu tonul pielii noastre, dacă-i purtat descheiat, cu mânecile suflecate (neapărat!), cred că un sacou poate face diferența între o ținută banală și una care rămâne în memorie. La corporație sau nu.

Voi ce purtați la birou? Cât de greu vă e să vă găsiți hainele și pantofii potriviți? De unde vă place cel mai mult să faceți cumpărături?

V-am pupat, aștept răspuns.
💋
Ex-corporatista.

Semnat de

Un comentariu

  1. asa ma simteam si eu inainte in saccouri> impaiaat :))). de curand insa le am redescoperit, le port cu maneca usor ridicata, cu blugi tricou si balerini. la vremea asta capricioasa merge la fix un sacou lejer, cat sa ma faca sa ma simt bine chiar daca ies doar in parc cu copiii.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus