sâmbătă , 2 decembrie 2023

Patrick Modiano a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2014

PATRICK MODIANO : "ECRIRE, C'EST COMME CONDUIRE DANS LE BROUILLARD".

Scriitorul francez Patrick Modiano a primit premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014, a anunțat astăzi Comitetul Nobel al Academiei regale de științe din Suedia pe site-ul oficial.

Lui Modiano i s-a acordat premiul Nobel „pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie”, conform reprezentanțior Comitetului Nobel.

Anul trecut, laureata premiului Nobel a fost scriitoarea canadiană Alice Munro.

Decernarea premiilor Nobel 2014 a început luni, când cercetătorii John O’Keefe, May-Britt Moser şi Edvard I. Moser au fost recompensaţi cu premiul pentru medicină. Marți, oamenii de știință Isamu Akasaki, Hiroshi Amano și Shuji Nakamura au primit premiul Nobel pentru fizică. Miercuri, premiul Nobel pentru chimie a mers la cercetătorii americani Eric Betzig și William E. Moerner și cercetătorului german de origine română Stefan W. Hell.

Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 880.000 de euro), care poate fi împărţit între cel mult trei câştigători pe fiecare categorie.

Ceremoniile oficiale, în cadrul cărora laureații își vor primi distincțiile, vor avea loc la Stockholm și la Oslo, pe 10 decembrie, ziua de naștere a lui Alfred Nobel, fondatorul premiilor.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *