sâmbătă , 24 iulie 2021

Patru sporturi de iarnă care îţi menţin sănătatea

sport

Iarna este de multe ori perioada în care ne relaxăm în familie şi ne bucurăm de un repaus binemeritat, însă este important să ţinem cont de faptul ca mesele de sărbători sunt tot mai bogate în grăsimi şi zaharuri, iar aceasta cere de la sine o activitate fizică constantă şi multă mişcare.

Vestea bună este că iarna este prilejul ideal de a încerca un nou sport care te va menţine în formă şi, mai mult decât atât, va aduce beneficii variate întregului organism. Avantajul desfăşurării activităţilor fizice pe timp de iarnă este că, datorită zăpezii, efortul depus este mai mare, ceea ce ajută la fortificarea inimii şi a întregului sistem cardio-vascular.

  • Patinajul –  este considerat un sport ce implică o varietate de exerciţii şi mişcări care ajută la coordonare, îmbunătăţirea echilibrului şi a flexibilităţii şi simultan, creşte rezistenta corpului şi a musculaturii. Patinajul este de asemenea şi o modalitate de eliberare a stresului şi de redobândire a echilibrului emoţional, cercetările dovedind beneficiile de ordin mental pe care acesta le aduce. Mai mult decât atât, acest sport prezintă aceleaşi avantaje ca şi jogging-ul, deoarece întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor.
  • Schiatul – este unul dintre puţinele sporturi care implică activitatea tuturor muşchilor corpului. Schiatul asigură dezvoltarea armonioasă în special a muşchilor abdominali şi ai picioarelor, întreţinând şi aportul de oxigen şi nutrienţi. Acest sport îmbunătăţeşte gradul de oxigenare şi măreşte capacitatea plămânilor, iar datorită temperaturii scăzute organismul lucrează de două ori mai intens pentru a-şi păstra căldura. În funcţie de nivelul de intensitate şi greutatea corporală, în timpul a șase ore de schiat, organismul poate arde până la 3000 calorii şi pierde până la cinci kilograme într-o săptămână. În plus, beneficiile acestei activităţi se extind şi la creşterea imunităţii şi ameliorarea stărilor depresive.
  • Snowboarding-ul – este un sport intens, ce presupune schimbări rapide de direcţie, ajutând astfel la menţinerea flexibilităţii şi echilibrului. Snowboarding-ul este mai uşor de învăţat decât schiatul, întăreşte în special grupele inferioare de muşchi şi pe cei abdominali, iar o oră de astfel de distracţie pe pârtie ajută la arderea a 450 de calorii. Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multiple beneficii cardio-vasculare şi de reducere a anxietăţii. Astfel, organismul eliberează endorfine, substanţele corpului responsabile pentru fericire şi bună dispoziţie, întreţinând sănătatea mentală prin reducerea nivelului de stres.
  • Jogging – nu este neapărat un sport de iarnă, însă alergatul pe zăpadă şi faptul că trebuie să fii atent ca să eviţi zonele cu pojghiţă de gheaţă duc la o ardere a caloriilor mai intensă – aproximativ 100 de calorii la un kilometru şi jumătate. Se consideră că un program regulat de jogging poate mări speranţa de viaţă cu șase ani pentru un bărbat şi cu cinci ani pentru o femeie.

Băuturi calde, hrană sănătoasă și suplimente de stimulare a imunităţii

În practicarea oricărui sport de iarnă este important să evitaţi suprasolicitarea, care poate provoca deshidratarea sau febra musculară. Tocmai de aceea, se recomandă consumul  de băuturi calde pe parcursul zilei, o alimentaţie sănătoasă bogată în nutrienţi, dar şi administrarea suplimentelor de stimulare a imunităţii şi de întărire a organismului.

Având la baza ingrediente naturale cu rol esenţial în creşterea rezistenţei corpului: laptele colostru (colostru bovin), lactoferina şi Vitamina C, Activit Imuno Forte de la Ropharma reduce incidența complicaţiilor în diverse afecţiuni datorită rolului său antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic, îmbunătăţeşte starea generală în caz de alergii şi inflamaţii, are rol probiotic şi antioxidant, neutralizând acţiunea radicalilor liberi răspunzători de efectele nocive asupra organismului. În plus, Lactoferina  din compoziţia Activit Imuno Forte este o proteină multifuncţională care, împreună cu imunoglobulinele G naturale din colostru, stimulează imunitatea şi creşte rezistenta organismului.

Foto: www.core-condition.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus