miercuri , 4 octombrie 2023

Paula Seling susține un recital special de Paște, la Sala Radio

paula

De Paşte, cea mai importantă sărbătoare a ortodoxiei, este momentul potrivit ca fiecare dintre noi să iasă din ritmul alert al vieţii cotidiene şi să se bucure de liniştea şi lumina simbolică a momentului. Şi pentru că muzica este cea care ne ajută mereu să evadăm într-o lume mai frumoasă, sunteți invitațiîn duminica Floriilor – 28 aprilie (19.00) – la Sala Radio, la recitalul extraordinar de Paşte oferit de Paula Seling.

Programul serii va include cântece sfinte specifice sărbătorii, cele mai multe dintre acestea fiind incluse pe albumul “La umbra crucii tale”. Nu vor lipsi piesele “Ridica-voi ochii”, “Blândul păstor”, “Cruce sfântă părăsită”, “Auzi, cerule” sau celebra “Rugă”, compusă de Vali Sterian pe versurile lui Corneliu Coposu.

După evenimentul de Ziua îndrăgostiţilor, când artista a susţint un superb concert alături de de Big Band-ul Radio şi de Orchestra de Cameră Radio, în faţa unei săli arhipline care s-a bucurat de cele mai cunoscute şlagăre ale Paulei Seling, de această dată veţi participa la o seară de muzică sacră, cu acompaniament de orgă.

Marcel Costea va cânta la o orgă cu 7.600 de tuburi

Cel mai mare instrument muzical de acest tip din România şi unul dintre cele mai mari din Europa – cu 7.600 de tuburi – orga construită în Cehia în anul 1960 va uimi publicul prin sonoritatea sa deosebită graţie interpretării propuse de organistul Marcel Costea. Artistul a urmat studii la Pontificio Istituto di musica sacra de la Roma şi are o activitate extrem de bogată în sfera muzicii sfânte: este dirijor al ansamblului Musica Sacra (al Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti), capelmaestru şi organist la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi membru fondator al trio-ului baroc Ethos, susţinând concerte în ţară şi străinătate.

Alături de Paula Seling (voce şi pian), se va afla de asemenea şi pianistul Călin Ionce, care este şi orchestratorul tuturor pieselor ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Călin Ionce este autor a numeroase compoziţii proprii pentru diverse formule instrumentale, coloane sonore pentru spectacole de teatru şi film, aranjamente muzicale, dar are şi o însemnată activiate concertistică şi dirijorală.

Ultimele bilete sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *