luni , 2 octombrie 2023

Pentru plăceri vinovate, mergeți la Copeland’s of New Orleans

copelands of new orleans

Nu am nici o îndoială: până acum, restaurantul meu preferat în Atlanta e Copeland’s of New OrleansGenul de loc în care te bucuri că lângă tine cântă o trupă live, pentru că astfel lumea din jur nu îți poate auzi gemetele de plăcere! Un amestec eclectic și răvășitor de arome franțuzești, cajun, italienești, africane și Dumnezeu-mai-știe de care. Divin. Și, mda, HIPERcaloric!

Dacă ajungeți la Copeland’s, pregătiți-vă pentru un festin de neuitat. Uitați că există pe lume niște chestii mici, minuscule, total neimportante, din care se zice că n-ar trebui să consumăm mai mult de 2000 pe zi. Nimeni nu merge la un restaurant fondat în Louisiana să numere calorii, ci, eventual, procente de satisfacție raportate la numărul de îmbucături/minut.

copes

Nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată o supă-cremă de cartofi copți mai gustoasă – e un deliciu cu praz, brânză și fâșii de bacon presărate pe deasupra, o găsiți doar marțea și sâmbăta, căci supele se schimbă zilnic.

supa

Shrimp etouffee e un preparat foarte popular în Louisiana și vi-l recomand, dacă sunteți amatori de creveți. Dacă aveți poftă de paste, poate vreți să încercați Stuffed Shrimp Alfredo, tot cu creveți și cu un sos Alfredo preparat impecabil. Însă ce-mi place cel mai mult la Copeland’s e Catfish Acadiana – somn (pentru mine, peștele cel mai bun!) cu sos de unt și creveți și garnitură de spanac (creamed spinach) – ceva ireal de bun!

Cât despre desert, Copeland’s se promovează drept un cheesecake bakery, deci aveți de ales dintre mai multe feluri de prăjituri cu brânză, pe lângă altele. Favorita mea – dintre toate deserturile pe care le-am încercat în America – rămâne Black and White Tuxedo. Guști o bucățică și te-ntrebi dacă nu cumva ai ajuns în Rai!

tuxedo

Fotografia vă spune mai mult decât v-aș putea povesti eu și, da, prăjitura e exact atât de decadentă precum pare!

Mergeți la Copeland’s! Probabil că o să vă îngrășați cinci kilograme/secundă, dar experiența gastronomică n-o veți uita curând!

Copeland's of New Orleans - Kennesaw, Atlanta, Georgia

În Georgia există două restaurante Copeland’s of New Orleans: unul se află chiar în Atlanta, în Cobb Parkway, iar celălalt, unde am mers de fiecare dată, este în zona Kennesaw.

P.S. Iertați entuziasmul pe alocuri deraiat. Sunt în top 3 cei mai gurmanzi oameni pe care-i cunosc.

corina stoicaAsta e fața mea după ce mănânc la Copeland’s

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *