joi , 7 decembrie 2023

Peter Gabriel cântă pentru prima dată în România

PG

Emagic continua seria premierelor şi în 2014, pregătind publicului român un nou show extraordinar: Peter Gabriel! Celebrul artist de origine britanică se va afla pentru prima dată la noi în ţară, în primăvara anului viitor, concertul său fiind programat să aibă loc pe 8 mai, în pavilionul central din cadrul complexului expoziţional Romexpo. Show-ul face parte din turneul Back to Front, ce macheaza 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, “So”, material remasterizat şi disponibil, începând cu această lună, într-o ediţie de colecţie.

Proaspăt nominalizat pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate și inovaţie. Cu șase statuete Grammy, trei Brit Awards şi alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenţi artişti din industria muzicală internaţională, fiind recunoscut ca atare şi în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumaţiilor nonconformiste şi a poveştilor improvizate înaintea fiecărei piese din set-list. După opt ani petrecuţi alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-şi continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărţirea de trupă l-au ajutat să-şi definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat ‘So’, a fost cel care i-a adus succesul internaţional, consacrându-l drept un artist complet.

Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite, cât şi pe continentul european, albumul ‘So’ a fost privit ca o adevărată revelaţie încă din primele zile de la apariţie, ajungând pe prima poziţie în UK Album Chart şi pe locul al doilea în Billboard 200 US. Sledgehammer, Big Time, In Your Eyes şi Don’t Give Up, un duet emoţionant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hit-urile care au urcat rapid în clasamentele internaţionale. Sledgehammer a fost de altfel şi piesa cu care Peter Gabriel şi-a detronat foştii colegi din trupa Genesis, ocupând prima poziţie în topul din Statele Unite. Single-ul s-a bucurat şi de un videoclip special, care a stabilit noi standarde de creaţie vizuală în industria muzicală. Acesta a câştigat nu mai puţin de 9 MTV Video Music Awards în 1987, record ce rămâne încă în picioare, devenind totodată şi cel mai difuzat clip din istoria MTV. Succesul albumului i-a mai adus lui Peter Gabriel două trofee Brit Awards la categoriile Best British Male Solo Artist şi Best British Video pentru Sledgehammer, plus două nominalizări la Grammy-uri pentru cel mai bun artist, cea mai bună piesă şi cel mai bun album.

Pasiunea pentru animaţii şi efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale, ideile ingenioase puse în practică odată cu fiecare nou clip aducându-i tot mai multe premii. De altfel, trei dintre statuetele Grammy din palmaresul său sunt pentru categoria video: Best Short Form Music Video în 1993 şi 1994 pentru Digging în the Dirt, respectiv Steam şi Best Long Form Music Video pentru Secret World Live, în 1996. Însă dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret şi compozitor ce şi-a pus amprenta de-a lungul carierei solo pe nu mai puţin de nouă albume de studio, trei albume live, patru soundtrack-uri şi alte patru compilaţii, plus peste 35 de single-uri.

În toamna anului 2012, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la apariţia albumului ‘So’, Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse iniţial pe celebrul album, lansând o ediţie specială disponibilă în trei formate: CD simplu, set ce include atât albumul ‘So’, cât şi două alte CD-uri “Live în Athens 1987”, nepromovate până acum, şi Deluxe Box, în ediţie limitată, care, pe lângă album şi cele două CD-uri “Live în Athens 1987”,  conţine şi materialul ‘So DNA’ ce ilustrează mai multe etape din procesul de creaţie şi înregistrare a albumului. Această lansare a fost urmată de un nou turneu mondial, ce a readus pe scenă cele mai cunoscute piese din repertoriul Peter Gabriel, turneu ce va fi prelungit şi în 2014. Acesta se anunţă a fi, se pare, şi ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter anunţându-şi deja intenţia de a lua o pauză în carieră, pentru a se putea dedica în totalitate vieţii de familie.

Aşadar, printre ultimele țări care vor avea şansa să-l vadă pe Peter Gabriel live se va afla şi România. Bucureştiul va găzdui primul show al artistului organizat vreodată în ţara noastră, acesta urmând a avea loc pe 8 mai, în pavilionul central din cadrul Romexpo. Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, începând de joi, 7 noiembrie, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 165 de lei în tribune, 175 de lei în Golden Ring (în picioare), 385 de lei în categoriea Premium Seats (locuri pe scaune) şi 495 de lei în Diamond Seats (locuri pe scaune). În perioada următoare, biletele vor putea fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, precum şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Foto: sessions.guitarcenter.com

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *