vineri , 25 iunie 2021

Pictură multidimensională la KronArt: vernisaj al artistei suedeze Eva Daniel

EvaDaniel

Galeria brașoveană KronArt, patronată de maestrul Gabriel Stan, se pregătește pentru un nou eveniment: vernisajul expoziției de pictură multidimensională „Zâmbetul Pământului” – semnată de artista suedeză Eva Daniel – care va avea loc marți, 3 decembrie, de la ora 13.00.

Eva Daniel lucrează într-o tehnică nouă, necunoscută, numită „Hillmann”, care induce privitorului iluzia că picturile sunt vibrante, în mișcare. Tocmai grație manierei în care sunt realizate, aceste lucrări de artă nu pot fi imitate. „Picturile artistei Eva Daniel sunt lucrate cu o tehnică unică și Dumneaei, ca inovator adevărat, nu dezvăluie secretul profesional. Și bine face. Crearea unei asemenea picturi necesită o uriașă investiție de timp și energie, și din acest motiv nu sunt mulți cei care doresc să-i pășească pe urme. Cu atât mai mult, și pentru Dânsa tehnica creării efectului optic rezultat, obținut cu mare greutate, e o sarcină încă dificilă. Așa cum arta computerizată nu ține loc de inspirație – numai dezvoltă conștiința omenească și munca mâinii de om, extinde și mărește efectele – tot așa, impresionanta descoperire optică ne face doar mai nerăbdători în așteptările noastre de a descoperi mesajele sufletului. Credem că un artist care s-a întors din pragul morții, ca Eva Daniel, are foarte multe rezerve artistice. Stimate privitorule, nu uita, treci încet în fața tablourilor, și după ce ai ieșit din raza lor vizuală, uită-te înapoi, fiindcă vei vedea cu totul alte imagini decât atunci când privești tabloul de față”, spune istoricul de artă Banner Zoltan.

Marți, începând cu ora 13.00, Galeria KronArt găzduiește expoziția artistei Eva Daniel într-o atmosferă caldă și rafinată, asigurată nu doar de iubitorii de artă care se adună de regulă în acest loc special, ci și de recitalul de vioară și voce al Dianei Monica Raica, elevă la Liceul de Artă din Sfântul Gheorghe. Expoziția rămâne deschisă până la 11 ianuarie 2014.

Galeria KronArt este situată în Strada Postăvarului Numărul 18 din Brașov. Intrare liberă.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus