marți , 5 decembrie 2023

Pierdere tragică pentru Angelina Jolie: mătușa actriței a murit de cancer

AJ

La două săptămâni după ce a dezvăluit că a suferit o dublă mastectomie, pentru a preveni riscul de cancer, Angelina Jolie se confruntă cu o tragedie provocată de această boală în familia sa. Mătușa actriței, Debbie Martin, s-a stins din viață, duminică, la câteva ore după ce fusese deconectată de la aparate. Femeia suferea de cancer mamar.

„Angelina a ținut legătura cu noi pe tot parcursul săptămânii trecute, iar fratele ei Jamie s-a aflat alături de noi, oferindu-ne sprijin zi de zi”, a declarat unchiul vedetei, Ron Martin, pentru E!News. „Amândoi au iubit-o pe Debbie foarte mult și chiar dacă nu a putut fi aici, Angelina ne-a transmis toată dragostea ei, ceea ce a fost foarte drăguț”, a adăugat unchiul actriței. Debbie Martin a murit într-un spital din Escondido, California.

Angelina Jolie a uimit o lume întreagă atunci când a mărturisit, într-un editorial scris pentru The New York Times, că a făcut o dublă mastectomie, preventiv, întrucât este purtătoarea unei gene „defectuoase”, care-i crește riscul de cancer ovarian și de sân. „Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era”, îşi începe actriţa editorialul în The New York Times. „Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult. Am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv. Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”, mai spune actrița, adăugând că, după această intervenție, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%. Actrița intenționează să apeleze și la o histerectomie, imediat ce se va recupera după intervenția suferită recent.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer, în 2007, în timp ce bunica și străbunica actriței s-au stins din viață din aceeași cauză.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *