vineri , 8 decembrie 2023

„Pilgrimage”, de Annie Leibovitz: top 5 lucruri preferate

Annie

Foto: daytondailynews.com

Timp de doi ani, Annie Leibovitz s-a plimbat prin America și Europa, fotografiind lucrurile care au emoționat-o cel mai mult. Din top 5 preferințe ale artistei fac parte televizorul lui Elvis din casa lui de la Graceland și un schelet de porumbel studiat de Charles Darwin. Cadrele au fost adunate într-o expoziție și o carte cu titlul „Pilgrimage”.

Între 2010 și 2012, celebra fotografă și-a petrecut majoritatea timpului călătorind prin Statele Unite și Europa, lăsându-se condusă de muza inspirației. Nu și-a impus o anume temă de lucru, ci a surprins în fotografii lucrurile care au mișcat-o și pe care le-a dorit păstrate pentru mai târziu. Grădina de legume a lui Thomas Jefferson, râul Ouse – unde s-a sinucis Virginia Woolf sau o carte cu plante presate care a aparținut poetei Emily Dickinson se numără printre subiectele fotografiilor semnate de Leibovitz, adunate într-o expoziție intitulată „Pilgrimage”, ce a avut loc, la finalul călătoriei, în 2012, la Smithsonian American Art Museum din Washington.

Dintre toate obiectele întâlnite, la invitația ziarului The Guardian, Leibovitz a nominalizat cinci favorite:

Televizorul la care se uita Elvis Presley, în casa lui de la Graceland

Elvis TV

Pălăria pe care o purta Abraham Lincoln în noaptea în care a fost asasinat. Se află la Smithsonian National Museum of American History, Washington.

Palarie Lincoln

Scheletul unui porumbel studiat de Charles Darwin. Obiectul se află la Natural History Museum din Hertfordshire, Anglia.

Porumbel Darwin

Ținta în formă de inimă a legendarei pistolare Annie Oakley. Los Angeles, California

Annie Oakley Heart

Camera obscură a fotografului Ansel Adams. Carmel, California

Camera Ansel Adams

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *