marți , 28 septembrie 2021

„Point Break“ sau de ce nu-i bine să te întreci cu binele

point break

Binele suprem, binele făcut cu forţa sunt mizele care au netezit creierul mai multor generaţii de distruşi pe care mămicile lor nu i-au pupat destul când erau mici. Iar câte-un guru carismatic profită de personalităţi făcute ferfeniţă şi încearcă să-şi impună, sub pretextul facerii de bine, ideile şi viziunile cu atât mai periculoase cu cât au un mai dezvoltat nucleu nobil.

Cam despre asta este vorba, în mare, în filmul Point Break, acum în cinematografe. O gaşcă de „haiduci“ care se îndeletnicesc cu sporturile extreme și fac o grămadă de acrobaţii pe apă, în aer şi pe uscat, asezonate ulterior cu fapte „bune“, ca să fie pe placul moştenirii ideologice a unui guru decedat care, săracul, nu are nicio vină că discipolii lui au luat-o razna interpretându-i greşit viziunile Poptămășiste. Noroc cu un băieţaş blonduț și drăguţ, priceput şi el la flic-flacuri pe teren abrupt, care e recrutat de FBI şi infiltrat apoi în secta căreia i se urăşte foarte des cu viaţa şi are impresia că scopul scuză mijloacele.

Departe de mine, la ani lumină chiar, pasiunea pentru sporturile extreme. Eu nici la spectacole cu Radu Beligan nu mă duc, nu-s o fană a senzaţiilor tari. Consider că un om trebuie să moară în patul lui, la 90-100 de ani, preferabil în somn. Filmul ăsta însă m-a lăsat cu gura căscată, iar proiecţia 3D a sprijinit şi ea descleștarea maxilarelor. Imaginile sunt absolut superbe, cascadoriile îţi retează respiraţia şi când crezi şi tu, femeie simțitoare, că ai un moment de relaş, îşi mai arată vreun protagonist pătratele de pe abdomen, ca să te ia cu leşin din nou.
În plus, spectaculoasele coborâri în forţă cu placa, prin zăpada virgină depusă calm pe suprafeţe montane ce fac unghi de 90 de grade cu orizontala, mi-au răscolit şi dorul de a schia, deşi genunchii mei mi-au comunicat încă de astă toamnă să nu mă mai bazez pe ei pentru prea mari vitejii.

point break 2

Chiar dacă varianta din 1991, cu Patrick Swayze și Keanu Reeves, e mai ofertantă din punct de vedere artistic, Point Break-ul de 2015 îşi va găsi și el privitori entuziaşti în ambele tabere – feminină şi masculină. Mergeţi să-l vedeţi, că veţi avea ce admira. Iar dacă vă tentează injecţiile repetate cu adrenalină, întreaga experienţă cinematografică va fi pe deplin satisfăcătoare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus