miercuri , 4 octombrie 2023

Portret de dragoste: Dalida și Alain Delon

Dalida with Alain Delonfoto

Dalida și Alain Delon, într-un moment care s-a păstrat intact, peste timp, cu tandrețea lui emoționantă.

„Ea venea din Orientul Apropiat, cu un singur bagaj: un titlu de Miss Egipt 1954. (…) Zece ani mai târziu, devenise Dalida, iar eu, Delon”. În anii ’50, când s-au cunoscut, nici Dalida, nici Alain Delon nu erau deci vedetele care au devenit mai târziu, așa că presa vremii n-a acordat prea multă atenție poveștii lor. Ea a existat, însă, după cum chiar Delon a povestit în cartea sa de memorii „Les femmes de ma vie” (n.r. „Femeile vieții mele”), citată de Paris Match. Starul francez a dezvăluit că s-au întâlnit la Roma și s-au iubit „departe de privile paparazzilor, și rarii martori ai legăturii noastre au rămas discreți de-a lungul anilor”.

În 1973, au înregistrat împreună propria lor versiune a piesei „Parole, Parole”, care a devenit probabil cea mai populară dintre toate. Melodia, scrisă de Gianni Ferrio, Leo Chiosso și Giancarlo Del Re, a fost inițial interpretată de Mina și Alberto Lupo, dar varianta Dalidei și a lui Alain Delon e considerată, și azi, unul dintre cele mai frumoase cântece franceze interpretate vreodată.

Cartea „Les femmes de ma vie” a fost publicată în 2001, cu o prefață de Brigitte Bardot, prietenă apropiată a lui Alain Delon. Actorul are azi 80 de ani. După o viață personală marcată de evenimente nefericite, Dalida s-a sinucis în 1987, la vârsta de 54 de ani.

***

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Citiți și:

Portret de dragoste: Romy Schneider și Alain Delon

So French: Patricia Kaas și Alain Delon

Staruri dintotdeauna: Jane Fonda și Alain Delon

Alain Delon: Nu i-am spus niciunei femei „Te iubesc” atât de des

Alain Delon: „Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire”

O fotografie: Alain Delon și fiul lui, Anthony

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *