miercuri , 16 octombrie 2019

Portret de dragoste: Romy Schneider și Alain Delon

romy alainfoto

Romy Schneider și Alain Delon, fotografiați în 1959, anul în care s-au cunoscut. Acestui moment, surprins la reședința lor din Paris, i-au urmat patru ani petrecuți împreună, perioadă despre care Delon vorbește cu dificultate azi, când Romy nu mai e aici.

„Sissi se ține de mine ca lipiciul”, a spus Romy Schneider, spre sfârșitul anilor ’50, despre rolul care i-a adus celebritatea – la doar 17 ani – cel al Prințesei Elizabeth a Bavariei, din filmul „Sissi”. Dornică să scape de eticheta acestei partituri, Romy Schneider s-a orientat spre roluri cu mai multă greutate. În 1959, regizorul Pierre Gaspard Huit a distribuit-o în „Christine”, alături de Alain Delon. Cei doi artiști s-au îndrăgostit imediat și au hotărât că vor să trăiască împreună. S-au și logodit, în același an, în Elveția, la Lugano.

1

Nu s-au căsătorit, însă, niciodată, starul francez nefiind pregătit pentru angajamente pe viață. În 1962, în timpul relației cu Schneider, Delon a avut o aventură cu modelul și actrița germană Nico, pe care lăsat-o însărcinată. A devenit pentru prima oară tată, al unui băiat care a primit numele de Christian Aaron (Ari Delon). Se spune că „Sissi” și-a tăiat venele când a aflat, fiind dusă de urgență la spital și salvată.

În decembrie 1963, Alain și Romy au decis să rupă logodna, și opt luni mai târziu, actorul s-a căsătorit cu Nathalie Barthélemy, care i-a dăruit, la rândul ei, un fiu – Anthony. Cuplul a divorțat în 1969.

Ce s-a întâmplat cu Romy? În 1966, s-a căsătorit cu actorul și regizorul german Harry Meyen, și în același an, a născut primul ei copil, pe David. În 1975, a divorțat de Meyen, care s-a sinucis patru ani mai târziu.

În ciuda vieții sale private turbulente, Schneider a rămas în Franța și s-a bucurat de mult succes în carieră. A continuat să joace cu Alain Delon mult timp după despărțire, cel mai cunoscut proiect al lor fiind pelicula „La Piscine”, lansată în 1969. Azi, Delon spune că nu se mai poate uita la acest film, în care a apare alături de fosta lui iubită, de bunul lui prieten Maurice Ronet, în regia lui Jacques Deray. „Toți trei sunt morți acum, și e prea dureros”, a mărturisit Delon ziarului Connexion France.

la piscine 1

CANNES,FRANCE - SEPTEMBER 6: French actor Alain Delon and German actress Romy Schneider shown in a photo dated September 6,1968 during the filming of "La Piscine" (The Swimming Pool) in Cannes. (Photo by: AFP/Getty Images)

La scurtă vreme după divorțul de Harry Meyen, în 1975, Romy Schneider s-a căsătorit cu asistentul ei personal, Daniel Biasini. Au avut împreună o fiică, Sarah Magdalena (astăzi, actriță) și s-au despărțit în 1981, anul în care David, fiul lui Schneider din prima căsnicie, a murit într-un accident. Apropiații actriței au dezvăluit că moartea fiului ei, la vârsta de 14 ani, a afectat-o iremediabil și că, în perioada aceea, Romy a devenit depresivă și alcoolică.

La nici un an de la tragedie, pe 29 mai 1982, Schneider, care avea 43 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Paris. Cauza oficială a decesului a fost infarctul, însă zvonurile vremii au dat ca sigură o supradoză intenționată de alcool și medicamente.

Romy Schneider se odihnește azi în localitatea franceză Boissy-sans-Avoir, alături de fiul ei, David, înmormântat în același loc, la dorința și în urma aranjamentelor lui Delon.

Ich liebe dich. Te iubesc. Te iubesc, ma Puppelé

Alain Delon nu s-a dus la înmormântare, ci a apărut la mormântul lui Romy a doua zi. Apoi, în ediția din iunie 1982 a revistei Paris Match, dedicată actriței, Delon a publicat o scrisoare extrem de intimă, prin care și-a luat rămas-bun de la Romy. „Ma Puppelé, mă uit la tine iar și iar. Vreau să te devorez cu privirea și să-ți spun, încă o dată, că nu ai fost niciodată atât de frumoasă și de calmă. Odihnește-te. Sunt aici. Am învățat puțină germană cu tine. Ich liebe dich. Te iubesc. Te iubesc, ma Puppelé”.

„Puppelé” înseamnă „păpușă mică” în limba germană.

**NB RA 5619**

În interviul acordat ziarului Connexion France, în februarie 2011, la 30 de ani de la moartea lui Romy, Delon i-a arătat jurnalistului cu care stătea de vorbă o fotografie cu Schneider pe care o poartă în portofel, mărturisind că a regretat mereu despărțirea de ea și numind-o pe diva austriacă „dragostea vieții lui”.

3

5055469 (9003107) Romy SCHNEIDER (gebьrtig: Rosemarie Magdalena ALBACH-RETTY, 23.09.1938 - 29.05.1982), deutsche Schauspielerin цsterreichischer Herkunft, kьsst ihren Verlobten Alain DELON, franzцsischer Schauspieler, undatiert ca. Anfang der 60er Jahre. [KEYSTONE DIENSTBILD! Nutzung nur mit Genehmigung und gegen Honorar, Beleg, Namensnennung und zu unseren AGB. Nur zur redaktionellen Verwendung. Honorare an: KEYSTONE Pressedienst, HASPA, BLZ 200 505 50, Kto. 1235130877], , Hochformat, Innenaufnahme, s/w, 20. Jahrhundert, Personen, Schauspielerin, deutsche, цsterreichische, Name= Schneider, Romy, 60er Jahre, Schauspieler, franzцsischer, Name= Delon, Alain, Verlobter, Verlobte, Paare, umarmt, umarmen, kьsst, kьssen , a00444

5

6

7

8

Destinul lui Romy a fost marcat de tragedii de neimaginat, însă nici Delon nu a avut parte de o viață personală împlinită. De altfel, într-un interviu acordat în 2013, starul a declarat că a fost „programat pentru succes, nu pentru fericire”. În 1968, după divorțul de Nathalie, s-a îndrăgostit de actrița Mireille Darc, alături de care a trăit vreme de 15 ani, până în 1982. În 1987, pe platourile de filmare ale videoclipului „Comme au cinéma”, a cunoscut-o pe Rosalie van Breemen, model de origine olandeză. Au rămas împreună până în 2002 și au doi copii, Anouchka și Alain-Fabien.

Azi, la 80 de ani, Alain Delon trăiește în Elveția, la Chêne-Bougeries, alături de cei doi copii ai lui mai mici.

Fotografii: Pinterest, Bittersweet Vogue

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus