duminică , 25 iulie 2021

Povești savuroase despre Marlon Brando și Cary Grant. Sophia Loren a lansat o carte de memorii

Brazil Pirelli Calendar

Actrița Sophia Loren, care va împlini 80 de ani pe 20 septembrie, a lansat recent o carte de memorii, în care vorbește deschis despre începuturile carierei sale, despre povestea sa de dragoste cu producătorul italian Carlo Ponti, precum și despre relația sa cu mai multe celebrități internaționale alături de care a lucrat, cum ar fi Marlon Brando și Cary Grant.

„Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, volumul de memorii al Sophiei Loren, face o întoarcere în timp în viața divei italiene, care își amintește de copilăria ei săracă, petrecută la Pozzuoli, lângă Napoli. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Sofia Scicolone – care mai târziu și-a schimbat numele în Sophia Loren – obișnuia să cerșească de mâncare soldaților americani și era atât de slabă, încât era poreclită „stuzzicadenti” (n.r. scobitoare).

În adolescență, s-a mutat la Roma, împreună cu mama sa, și a început să câștige bani lucrând ca model pentru reviste de modă și participând la concursuri de frumusețe. În timpul unui astfel de eveniment, a fost remarcată de Carlo Ponti. El i-a oferit primele roluri de cinema și i-a fost soț vreme de 50 de ani, până când producătorul s-a stins din viață, în 2007, la vârsta de 94 de ani.

În volumul său de memorii, Sophia Loren povestește și întâmplări inedite din viața sa personală și face referire la relația sa de prietenie cu o serie de personalități, cum ar fi Frank Sinatra, Richard Burton, Audrey Hepburn sau Marcello Mastroianni, pe care îl numește „suflet pereche”, scrie Reuters. Actrița vorbește și despre felul în care a respins avansurile a două staruri de cinema alături de care a lucrat. În timpul filmărilor pentru „Contesa din Hong Kong”, în 1967, Marlon Brando a încercat să o cucerească. „Dintr-odată a pus mâinile pe mine. M-am întors foarte liniştită şi l-am respins, ca o pisică mângâiată greşit, şi i-am zis Să nu îndrăzneşti să mai faci asta vreodată. Niciodată!. În timp ce îl fixam cu privirea, părea mic, fără apărare, aproape ca o victimă a propriei notorietăţi. Nu a mai repetat gestul, dar a fost foarte dificil de lucrat cu el după aceea”, dezvăluie artista.

În schimb, între Sophia Loren și Cary Grant a existat o poveste mai profundă: cei doi actori s-au îndrăgostit, în 1956, când ea avea 22 de ani și se afla deja într-o relație cu Carlo Ponti. Grant avea 52 de ani și era la al treilea mariaj. Cu toate astea, a cerut-o în căsătorie pe Loren, în timpul filmărilor pentru „Mândrie și pasiune”. „Iartă-mă, fată dragă. Te presez prea mult. Roagă-te – aşa voi face şi eu – până săptămâna viitoare. La revedere, Sophia. Cary”, i-a scris Grant într-un bilețel care apare publicat în carte. Un alt bilet spune: „Mă voi ruga pentru tine. Dacă te gândeşti la mine şi te rogi cu mine, pentru acelaşi lucru şi cu acelaşi scop, totul va fi în regulă şi viaţa va fi frumoasă”.

Volumul „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life” a apărut în Italia la editura Rizzoli, iar în Statele Unite va apărea în decembrie, la Simon and Schuster.

Expoziție cu fotografii și alte obiecte personale, inaufurată în Mexic

Tot cu prilejul aniversării a 80 de ani de viață și a peste 60 de ani de cinematografie, Sophia Loren a inaugurat, joi, la Ciudad de Mexico, o expoziție de fotografii inedite și alte obiecte personale – bijuterii, trofee sau haine cu semnificație deosebită. Evenimentul a avut loc la muzeul Soumaya, care aparține magnatului Carlos Slim, iar expoziția va fi deschisă pentru public din 22 septembrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus