vineri , 1 decembrie 2023

„Prelude”, cântată la marimba: Zoli Tóth şi-a făcut debutul muzical solo

Zoli

În cadrul finalei Românii au talent” de la Pro TV de vineri, 10 mai 2013, unul dintre invitaţii speciali din platou a fost Zoli Tóth. El a susţinut un moment muzical solo, pentru prima dată după ce trupa SISTEM a anunţat, în toamna anului trecut, că va lua o pauză pe termen nedeterminat. 

Zoli a cântat la marimba, un instrument foarte rar în lume, originar din Africa, pe care l-a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Piesa interpretată în finala „Romanii au talent” se numeşte „Prelude” şi este compusă de Petru Margineanu. Momentul lui Zoli a fost acompaniat de dansatorii din Baletul Edi Stancu.

Prestaţia de la „Romanii au talent” a fost primită foarte bine atât de publicul din platou, cât şi de telespectatorii, în număr foarte mare, care au urmărit de acasă show-ul. Astfel, Zoli a decis să filmeze un videoclip pentru această piesă şi să îşi lanseze noul lui proiect muzical la final anului 2013. „Prelude surprinde prin combinaţia foarte reuşită dintre muzica baroc şi rock. Îmi doresc ca noul meu proiect să se bazeze pe cunoştinţele mele din muzica clasică şi experienţa din showbiz. Au fost două perioade foarte reuşite din viaţa mea, ceea ce mă face să cred că şi acest proiect va surprinde prin noutatea sound-ului, instrumentarului, dar şi al show-ului”, a declarat Zoli Tóth.

Foto: ProTV

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *