miercuri , 4 octombrie 2023

Premieră: Festivalul Naiului „Gheorghe Zamfir” are loc la Brașov și Covasna

GZ

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Centrul de Cultură Arcuș anunță organizarea primei ediții a Festivalului Internațional al Naiului „Gheorghe Zamfir”. Acesta se va desfășura, în perioada 21-25 aprilie, la Sfântu Gheorghe, Arcuș (Covasna) și Brașov.

Evenimentul este deschis de un recital extraordinar de orgă și nai, susținut de Gheorghe Zamfir și Christian Micșunescu (München) la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 20:30.

Luni, 22 aprilie, începând cu ora 17:00, Galeriile Centrului de Cultură Arcuș (Covasna) vor găzdui vernisajul Expoziției ZAMFIR – 55 de ani în slujba naiului. Peste 30 de discuri de aur și platină, dovadă a numeroaselor milioane de albume vândute, vor fi expuse alături de o suită de tablouri ale pictorului Gheorghe Zamfir. De asemenea, o colecție de naiuri de toate mărimile, create de maestrul Zamfir, va putea fi vizitată pe durata întregii săptămâni.

Marți, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Gheorghe în calendarul ortodox, Centrul de Cultură Arcuș va fi gazda Concertului Cameral Gheorghe Zamfir. Alături de Maestrul Naiului vor evolua oboistul Adrian Petrescu (prim-oboist al Filarmonicii „George Enescu”) și Cvartetul Tiberius de la Târgu Mureș.

„Trebuie să valorificăm capitalul cultural al zonei în care trăim”

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, publicul covăsnean va avea parte de un concert extraordinar Gheorghe Zamfir cu taraf. Evenimentul care închide festivalul va fi înregistrat și transmis de către Televiziunea Română. „Consider că Zamfir merită această primă ediție care însumează diferite concerte cuprinzînd mai multe ipostaze ale personalității sale de creator nu numai în muzica populară, ci și în domeniul muzicii culte. Mare interpret, compozitor exemplar, scriitor și artist plastic – acestea sunt ipostazele în care Zamfir este prezentat publicului în festivalul care îi poartă numele.”, a declarant Miltiade Nenoiu, Președintele Uniunii Muzicienilor din România.  „Trebuie să valorificăm din ce în ce mai mult capitalul cultural al zonei în care trăim. Gheorghe Zamfir este un bun prieten al orașului nostru, iar prima ediție a acestui festival nu face decât să confirme capitalul cultural pe care îl putem fructifica aici”, a declarat Alexandru Ujvarosi, Președintele Asociației Ecou.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *