vineri , 22 octombrie 2021

Preţul dolarului afectează preţurile biletelor la concerte

RoxetteFoto: Roxette, în concert la București, 2011; foto: Eduard Breabăn

Creşterea galopantă a dolarului în raport cu leul are efecte negative inclusiv asupra pieţei de evenimente din România, preţul biletelor pentru concerte precum Roxette sau Korn putând fi mărit în perioada următoare. Majorarea preţurilor nu va fi aplicată imediat, organizatorii oferind şansa celor interesaţi de concerte să beneficieze de preţuri reduse pentru încă o scurtă perioadă de timp.

Noile tendinţe de apreciere a dolarului afectează şi organizatorii de evenimente de România, care se văd nevoiţi să opereze modificări la nivelul preţului biletelor pentru a păstra bugetele evenimentelor în parametrii iniţiali. „Unele costuri de producţie şi onorariile artiştilor sunt strict dependente de evoluţia dolarului, astfel că schimbările din ultima perioadă ne forţează să mărim şi preţul biletelor. Din păcate, aceasta majorare nu este o opţiune a organizatorului, ci a devenit o necesitate, pentru a putea contracara efectele negative pe care aceste modificări în plan economic le au asupra pieţei de evenimente în general. Preţurile biletelor sunt concepute de aşa manieră încât să poată susţine cheltuielile generate de organizarea unui eveniment. Ori dacă acestea din urmă cresc într-un ritm atât de alert, fără să le putem controla, suntem nevoiţi să aplicăm măsuri care să compenseze aceasta dezechilibrare a bugetului”, declară Laura Coroianu, Director General Emagic.

Compania Emagic, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de evenimente din România, este prima care anunţă majorări ale preţurilor de bilete. Aşadar, biletele pentru concertul Roxette ce va avea loc pe 17 mai, la Arenele Romane din Bucureşti, şi cele pentru concertul Korn (3 august, Arenele Romane) îşi vor păstra actuala valoare până pe data de 26 martie, apoi acestea vor creşte cu aproximativ 5-10%, mai multe informaţii urmând a fi făcute publice în curând. Cei care vor să beneficieze de preţurile anunţate iniţial mai au la dispoziţie câteva zile în care îşi pot achiziţiona biletele din reţeaua magazinelor Diverta, dar şi online, de pe www.myticket.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus