duminică , 16 mai 2021

Queen și Adam Lambert concertează pentru prima dată în România

queen adam lambert

Anul 2016 se anunţă a fi un an al premierelor pentru publicul român, care va avea ocazia să vadă live, pentru prima dată în România, unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale ultimilor ani: legendara trupa Queen + Adam Lambert! Concertul va avea loc pe 21 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, fiind un eveniment Emagic Classics, platformă care a mai găzduit în trecut show-urile unor artişti internaţionali celebri precum Bob Dylan sau Sting. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.

După o primă apariţie împreună, în 2009, în finala show-ului American Idol, urmată de o reprezentaţie memorabilă pe scena MTV Europe Music Awards, Adam Lambert a devenit într-un timp foarte scurt o prezenţă nelipsită din formula live a trupei Queen, alături de care a susţinut numeroase concerte şi show-uri televizate în perioada 2012-2013. În 2014 a avut loc un turneu spectaculos în Statele Unite, sold-out integral, la finalul căruia Queen + Adam Lambert au primit titlul Trupa Anului în cadrul celei de-a 10-a ediţii a evenimentului Classic Rock Roll of Honour, fiind votată totodată drept Cea Mai Bună Trupă Live a anului, în cadrul sondajului realizat de Ultimate Classic Rock. Queen + Adam Lambert au încheiat anul cu un spectacol fabulos susţinut în seara de Anul Nou, lângă celebrul Big Ben din Londra, concert transmis în direct la TV, fiind urmărit de aproape 12 milioane de oameni.

2015 a însemnat un alt turneu sold-out, artiştii bifând de această dată 10 ţări de pe continentul european: Marea Britanie, Franţa, Austria, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Elveţia, Cehia şi Polonia. La finalul acestei noi serii, trupa devenise posesoarea unui adevărat record: 67 de concerte sold-out în mai puţin de un an, performanță îndelung apreciată de presa internaţională, care lauda intens noul proiect muzical: „Queen şi Adam Lambert au livrat două ore de senzaţii pure direct către inima norocoşilor care au putut fi martorii unui astfel de eveniment. Freddie nu mai este, dar sigur ar fi de acord cu ce se întâmplă!” (Brisbane Times).

Invitaţi recent în Brazilia să deschidă ediţia 2015 a festivalului Rock în Rio, unde trupa a cântat în urmă cu treizeci de ani la ediţia inaugurală din 1985, Queen + Adam Lambert au profitat de ocazie şi şi-au prelungit vizita pe continent pentru un nou turneu. Biletele pentru cele şase concerte s-au epuizat în totalitate, momentul marcând o revenire spectaculoasă a trupei în America de Sud care, în anii `80, i-a aşteptat cu cel mai mare public reunit vreodată: cele două show-uri susţinute în cadrul Rock în Rio în 1985 au atras un total de peste jumătate de milion de spectatori – cel mai numeros public plătitor de bilet din istorie!

Queen, în top 10 la vânzări pe iTunes

De-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, Queen a adunat o listă colosală de premii, distincţii, recorduri, prezente în Hall of Fame, performanţe de neegalat de nicio altă trupă. Vânzări de sute de milioane de unităţi, inclusiv un număr fără precedent de albume şi single-uri de top în clasamentele muzicale care continuă şi astăzi să poziţioneze trupa Queen în rândul primelor 10 cele mai mari vânzări pe iTunes. La aceste performanţe se adăugă alte şapte premii Ivor Novello, un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame – “We Will Rock You” şi “We Are the Champions” – piese care şi astăzi sunt cel mai des folosite în cadrul evenimentelor sportive din întreaga lume, transformând Queen într-una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe. Queen a reuşit totodată performanţa de a deveni prima trupă care a vândut peste şase milioane de copii ale unui album în Marea Britanie, cu materialul Greatest Hits, care a mai doborât un record: peste 1422 de săptămâni în British Album Chart. Mai mult decât atât, statisticile arată că cel puţin una din trei familii de englezi deţine o copie a albumului Greatest Hits, lansat în octombrie 1981.

În ciuda faptului că solistul trupei, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai scenei rock, s-a stins din viaţă în 1991, Queen a rămas una dintre cele mă respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas şi astăzi la fel de actuale: “Bohemian Rhapsody”, “Another One Bites the Dust”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Radio Ga Ga”, “Killer Queen”, “Fat Bottomed Girls”, “Bicycle Race”, piese care au atins numeroase generaţii de fani din toată lumea.

Cu o măiestrie compoziţională impresionantă, virtuozitate muzicală şi un talent nemărginit transpus în reprezentaţii live spectaculoase, Queen – Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor şi John Deacon – au cucerit inimi şi clasamente că nicio altă trupă din istorie, moştenire ce continuă să dăinuie datorită devotamentului pe care May şi Taylor, alături acum de Adam Lambert, îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat.

Adam Lambert, vânzări de peste 2.5 milioane de copii

Primul album semnat Adam Lambert i-a adus acestuia nu doar un hit internaţional, „Whataya Want From Me”, ci şi o nominalizare în cadrul premiilor Grammy, pentru Best Male Pop Vocal Performance. Cariera sa a început aşadar cu dreptul, noul său material discografic, Trespassing, intrând direct pe locul 1 în clasamentul Billboard. Cel de-al treilea album, The Original High, a fost lansat în vara acestui an, înregistrând vânzări de peste 2.5 milioane de copii. Single-ul „Ghost Town” are deja peste 100 de difuzări în timp ce clipul a înregistrat aproape 50 de milioane de vizualizări. Noul single se va numi “Another Lonely Night”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus