vineri , 30 iulie 2021

Rahmaninov: Unul dintre cele mai cântate concerte de pian din lume, la Sala Radio

adio

Ultima lună de stagiune a Orchestrelor şi Corurilor Radio România reuneşte mai multe concerte şi recitaluri eveniment, care încununează nouă luni de muzică la cel mai înalt nivel artistic. După concertul Corului de Copii Radio în onoarea Zilei Internaţionale a Copilului, recitalul de la Bucureşti din turneul naţional „Flautul de aur” susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu şi aniversarea de 40 de ani a Cvartetului Voces, vineri, 7 iunie (19.00) sunteţi invitaţi la un regal muzical cu lucrări semnate de compozitori ruşi.

DANIEL GOIŢI, unul dintre marii pianişti români ai momentului, va concerta alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului JÓZSEF HORVÁTH. Trei lucrări devenite legendă a patrimoniului muzical, ne vor purta prin diversele etape ale romantismului rus: Uvertura operei Cneazul Igor – Aleksandr Borodin, Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră – Serghei Rahmaninov şi Simfonia nr. 5 în si bemol major – Aleksandr Glazunov.

Destinele a doi dintre compozitorii reuniţi în concert sunt inedit legate: uvertura operei Cneazul Igor – creaţie lirică inspirată de un poem epic medieval slav – a fost definitivată de Glazunov după moartea subită a lui Borodin.

Lucrarea ultimului mare romantic – aşa cum a fost supranumit Rahmaninov – interpretată la pian de compozitor însuşi la premiera din 1901, de o sensibilitate care nu poate lăsa indiferent nici un spectator, este unul dintre concertele de pian cele mai cântate în întreaga lume. Adesea devenit fond sonor pentru pelicule cinematografice renumite, Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră concretizează gândurile lui Rahmaninov despre muzică: „Eu compun muzică pentru că trebuie să dau o expresie sentimentelor mele.”

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus