miercuri , 29 noiembrie 2023

Ratatouille: „Iubesc să mănânc şi să gătesc”

Ratatouille

Faceți cunoștință cu Ratatouille, noul nostru colaborator incognito, realizator al rubricii Gourmand, care vă va ghida, de acum înainte, în alegerea celor mai bune restaurante și în evitarea celor care v-ar strica buna-dispoziție! Ratatouille – care și-a împrumutat pseudonimul de la faimosul  șobolan-bucătar din animația cu același nume – este un gurmand pasionat, astfel că știe să aprecieze o mâncare bună, servită într-o ambianță plăcută, de către oameni instruiți în domeniu. Vă puteți încrede în gusturile și sugestiile sale, asta-i limpede, așa încât nu ne rămâne decât să vă dorim pofte culinare perfect satisfăcute!

Iubesc să scriu şi în aceeaşi măsură, iubesc să mănânc şi să gătesc. Culisele restaurantelor nu sunt un secret pentru mine, cunosc întreg procesul şi conceptul, începând cu produsele aflate încă în pieţe sau pe rafturile magazinelor, şi până ce ajung în farfuriile noastre la restaurant.
Am gustat nenumărate sortimente de vin, şi acest lucru m-a ajutat să percep altfel mâncarea; este cel mai bun exerciţiu pentru a-ţi forma un al șaselea simț în acest domeniu. Aşa că m-am gândit: de ce nu? când mi s-a ivit ocazia să fac ceea ce ştiu cel mai bine: să critic!
Educaţia mea gastronomică a început în urmă cu mulţi ani, şi de atunci continui să învăţ şi să mă minunez de infinite gusturi şi arome, mai ales în timpul călătoriilor mele. Voi încerca să aprofundez pentru voi gustul, apariţia, mirosul şi textura fiecărui fel de mâncare pe care-l voi întâlni, în următoarele articole, aşa că nu le rataţi dacă vreţi să evitaţi locurile nepotrivite pentru a vă potoli foamea sau pur şi simplu pentru a vă încânta simţurile. Voi judeca sever (in)ospitalitatea ospătarilor şi nu voi lăsa să îmi scape nimic din ceea ce ţine de ambianță, decor şi igienă în locurile despre care voi scrie.
Proprietarii de restaurante, bucătarii şi ospătarii nu sunt prietenii mei, audienţa mea şi nici clienţii articolelor mele, aşa că nu le datorez nimic mai mult decât sinceritatea mea dezarmantă. Şi dacă printre cei enumeraţi mai sus se numără şi prieteni sau cunoscuţi, nu voi face excepţii pentru ei.
Viaţa mea nu este un şir de vichyssoise, vitello tonnato, calamari şi plăcintă cu mere, dar aceasta va deveni munca mea, aşa că sper să vă încânt, să vă inspir şi devenim prieteni prin intermediul articolelor următoare.
Dacă aveţi sugestii sau/şi curiozităţi, lăsaţi un comentariu aici şi vă voi răspunde între prânz şi cină!

Să avem poftă!

Semnat de

3 comentarii

 1. frumos… sa vedem si rezultatele…. obiective si impartiale, sper.
  pana una-alta, eu ma-am apucat sa revad filmul, sa vedem de unde pseudonimul, nu?!?

  • Desigur!!! Nu am nici un motiv ca articolele mele sa fie subiective!
   In fiecare luni veti putea citi cronica unui local!
   P.S. Cum ti-a placut filmul?

   • Filmul…foarte frumos si instructiv, asa cum ma asteptam (cum stiam, ca l-am mai vazut de cateva ori). Ca sa fim on-topic, interesanta partea cu criticul culinar care nu era tocmai unul subiectiv, dar a fost invins de pasiunea si dedicarea micului chef, combinate cu amintirile lui din copilarie…
    Deci (ca sa nu zicem ca nu am pus si un „deci” in exprimare) critica este intotdeauna un lucru subiectiv. Cu toate astea, am incredere ca „subiectivismul” tau obiectiv va fi unul benefic pentru noi, cititorii.
    Succes, Mon Petit Chef !!!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *