miercuri , 27 ianuarie 2021

RawDia: mâncare delicioasă, servire dezamăgitoare

Rawdia1

  • RawDia – poftă de viaţă! *

Restaurant raw vegan

Web: www.rawdia.ro

Adresă: strada Puţul lui Zamfir 50-52, sector 1, Bucureşti

Program: L-S, 12-22

Comenzi: 0784.203.251 (sâmbătă nu se fac livrări)

Rezervări: nu e nevoie

Parcare: nu oferă parcare

Ţinută: casual

Wi-fi: da

Atmosferă: liniştită

Servicii: foarte slabe

Recomand: sărmăluţe în foaie de varză murată, cu smântână caju (varză murată, migdale, hrişcă, nucă românească, ciuperci, morcov, ceapă, mărar, pătrunjel, sare, mirodenii, ulei de măsline, caju, usturoi) – 17 lei porţia.

Băuturi: fără alcool, smoothie-uri detoxifiante, răcoritoare.

Preţuri: între 10 lei şi 25 de lei.

Acces pentru persoane cu dizabilităţi: nu.

Ratatouille
Am ales să încep cu un restaurant raw-vegan pentru că a devenit o modă care ne-a acaparat pe cei mai mulţi dintre noi, în ultimul timp; chiar eu am printre prieteni câţiva adepţi ai raw foodism-ului.
Pentru cei care nu ştiu ce înseamnă raw, deşi nu cred să mai fie mulţi, vă explic acum: raw este hrana nepreparată termic la temperaturi mai mari de 46 de grade Celsius. Adepţii acestei diete cred că, în felul acesta, mâncarea îşi păstrează toate enzimele şi proprietăţile nutriţionale benefice organismului, numind această mâncare şi „hrană vie”. Beneficiile acestei diete sunt: pierderea surplusului de greutate, mai multă energie, un ten mai curat, o digestie îmbunătăţită şi un tonus mai bun, în general.
Rămâne de vãzut dacă acesta este un trend care va trece cu timpul sau un stil de viaţă care se implementează din ce în ce mai solid.
În Bucureşti au apărut câteva restaurante raw şi am încercat unele dintre ele, de fiecare dată spunându-mi că aş putea trăi mâncând doar raw.
Azi am ales să vă vorbesc despre RawDia sau poftă de viaţă, după cum le e sloganul. E un restaurant micuţ, foarte primitor, deşi l-aş fi preferat decorat în nuanţe mai calde decât albul de spital, care în afară de curăţenie nu îmi inspiră mai nimic. Partea negativă vine de la lipsa parcării, dar aflându-se pe o străduţă din vecinătatea pieţei Floreasca, găseşti în apropriere parcare, asta dacă eviţi orele de vârf din timpul săptămânii. La intrarea în restaurant au şi un mic magazin, iar din câte am văzut pe site, fac şi livrări acasă.
Eu am ales să mănânc corăbiuțe de ardei cu brânză de caju şi verdeţuri, sărmăluţe în foaie de varză murată cu smântână caju şi pâinici raw. Am încercat tortul de ciocolată şi cel de fructe de pădure şi am băut o băutură energizantă – Hidromel, pe bază de miere şi polen. Nu aş şti ce să aleg dintre ele, dacă mă puneţi să mă decid la un fel preferat. Probabil că sărmăluțele au fost excelente, iar tortul cu fructe de pădure m-a uns pe suflet. Nu mai spun că, imediat ce am ieşit pe uşa restaurantului, am căutat reţeta Hidromelului şi m-am oprit la Plafar să cumpăr polen.
Însă e păcat să faci aşa un loc drăguţ, cu mâncare atât de bună, şi să laşi servirea şi implicit confortul clientului pe ultimul loc. Nimeni nu ne-a întâmpinat la intrare, ne-am aşezat la nimereală, unde am găsit un loc liber, la o masă. Am luat un meniu de pe o altă masă, deoarece ospătarul întârzia să apară, şi când în sfârşit a apărut, mi-a smuls meniul din mână, spunându-mi că nu e acela, şi mi-a pus altul absolut identic în faţă. Nu am înţeles ideea, decât dacă nu cumva au meniul zilei, şi domnişoara a crezut că țineam în mână meniul unei alte zile pe care eventual îl port în buzunar când ies în oraş.
Dacă nu am nimerit în mijlocul unui schimb de ture între ospătari, când îşi predau ştafeta şi gestiunea, ceea ce aş putea să înţeleg, nu pot să îmi explic faptul că la masă au venit pe rând trei persoane diferite: una mi-a luat comanda, o alta mi-a adus mâncarea, şi o alta mi-a adus nota şi a încasat banii.
Nici una dintre aceste persoane nu cred că era de meserie ospătar, altfel nu ne-ar fi lăsat cu farfuriile goale în față până ce am plătit nota şi nici nu ar fi uitat că am comandat ambele feluri pentru două persoane, şi deci, aveam nevoie de două tacâmuri, că doar nu ne hrăneam reciproc cu o singură furculiţă! Sper, așadar, să facă ceva în privinţa serviciilor, pentru că e păcat de mâncarea delicioasă pe care o gătesc.

Voi ce restaurante raw aţi încercat? Ce îmi recomandaţi?

Până la următoarea masă, vă doresc poftă de viaţă!

RawDia

* – bun
** – foarte bun
*** – minunat
****- excepţional
***** – perfect

Semnat de

3 comentarii

  1. Am asteptat acest prim articol. Curios. Si nu numai.
    Si curiozitatea si asteptarile de inceput au fost atinse. Dar vreau mai mult! Domeniul este unul extrem de generos iar potentialul sau combinat cu cel al recenzorului pot face din „Le Petit Chef” si rubrica sa una care sa tina capul de afis aici, pe http://www.larevista.ro

  2. Am avut o parere foarte buna initial despre acest restaurant, insa intr-o dimineata am consumat un suc proaspat de legume si o prajiturica bio rotunda cu cacao si fistic si la scurt timp dupa consum am facut o toxinfectie alimentara grava. Am chemat salvarea la birou, nu mai puteam sa ma tin pe picioare. deasemenea as vrea sa mentionez ca am incercat sa le spun celor de acolo ce s-a intamplat si am fost aproape data afara din locatie, nu si-au asumat aceasta intamplare. Nu recomand acest loc! Atentie daca nu vreti sa patiti ceva!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus