joi , 6 mai 2021

Recuzita obligatorie pentru un mic dejun regal

mic dejun

Sunt dimineți în care vrei să te răsfeți ca un rege. Sau regină, după caz. Ori, pur și simplu, vrei să-ți răsfeți partenerul sau invitații care au poposit la tine peste noapte. Dincolo de mâncarea în sine, care ar trebui să abunde, ca la un hotel de 5 stele, există câteva accesorii care duc prezentarea micului dejun la un alt nivel. Și cum diferența rezidă în detalii, iată ce piese vă ajută să transformați ritualul matinal într-o adevărată experiență:

Untiera și cuțitul pentru unt nu s-au inventat degeaba. Servirea untului direct din cutie sau pachet o fi mai comod, dar sigur nu este elegant. Alegeți o untieră din porțelan, metal sau sticlă, nu va trece neobservată.

Ar trebui să aveți deja un set complet pentru servirea ceaiului sau cafelei. Adică nu doar cești cu farfurioare, ci și latieră, zaharniță și mici lingurițe. Folosiți-le.

Mulți preferă pâinea prăjită dimineața. Pe lângă toaster, asigurați-vă că aveți un suport pentru feliile prăjite și un clește, cu care să le manevrați.

Dacă serviți măsline, serviți-le într-un borcan special, cu linguriță lungă, din sticlă. Dacă nu găsiți, măcar dispuneți-le într-un bol mic, din porțelan.

Dulceața și gemurile, de asemenea, trebuie prezentate în recipiente mici, fiecare cu lingurița lui. Mierea va avea nevoie și ea de o piesă specială.

Asigurați-vă că aveți apă fierbinte pentru ceai în samovar sau fierbător. Laptele fierbinte trebuie să aștepte în carafă, pe masă.

unt lapte

Cerealele, dacă există, se servesc din boluri mari din sticlă transparentă.

Nu uitați de suporturile pentru ouă fierte moi. În lipsa acestora, nu veți putea servi acest deliciu matinal, oul fiert moale. Atât de simplu și atât de gustos.

suport ou

Platourile pe mai multe niveluri, folosite de obicei pentru dulciuri, sunt foarte aspectuoase și aduc o notă importantă de eleganță mesei.

Fructele trebuie să fie și ele prezentate în fructiere generoase, iar aici posibilitățile de alegere sunt nenumărate. Vă puteți alege fructiera după stilul camerei, veselei sau a bugetului disponibil. Dacă tot vorbim de mic dejun regal, o idee ar fi să investiți într-o fructieră de argint sau măcar argintată. Arată splendid!

***

Pe Paula o puteți citi pe blogul ei, Kiki Concept, și o puteți urmări pe pagina ei de Facebook, un loc plăcut și plin de idei grozave!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus