marți , 5 decembrie 2023

„Recviemul”, dirijat de Tiberiu Soare, sub semnul bicentenarului Verdi

ONR

Vineri, 21 iunie (19.00) sunteți așteptați la Sala Radio să vă bucurați împreună cu artiștii de evenimentul de închidere a acestei stagiuni de sărbătoare.

La început de octombrie 2012, stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio România se deschidea prin concertul eveniment conceput în jurul capodoperei „Carmina Burana” a lui Carl Orff, Sala Radio fiind atunci plină până la refuz cu un public care a ovaţionat minute în şir la finalul serii.

Numeroşi artişti invitaţi din ţară şi de peste hotare, români şi străini, evenimente speciale, primul concert din istoria Orchestrei Naţionale Radio la Chişinău, participarea la cel mai important festival de muzică din China – SHANGHAI SPRING INTERNATIONAL FESTIVAL 2013 – cea de-a doua ediţie a Festivalului VIORI DE COLECŢIE la Sala Radio, Concertul Regal în onoarea Zilei Regalităţii, participarea la concertul susţinut de Andrea Bocelli la Bucureşti, sunt numai câteva dintre cele mai frumoase momente pe care vi le-au oferit de-a lungul stagiunii 2012-2013 Orchestrele şi Corurile Radio România.

Vineri, 21 iunie (19.00) sunteți așteptați la Sala Radio să vă bucurați împreună cu artiștii de evenimentul de închidere a acestei stagiuni de sărbătoare. În anul în care întregul Glob sărbătoreşte bicentenarul Verdi – două sute de ani de la naşterea marelui compozitor – la închiderea stagiunii Sălii Radio veţi asculta Recviemul lui Verdi. Lucrarea a fost aşternută pe hârtie la moartea poetului şi romancierului italian Alessandro Manzoni, care a iniţiat simbolic mişcarea de unificare a Italiei – Risorgimento. Prima interpretare a Recviemului a avut loc la biserica San Marco din Milano, în 1874, chiar sub bagheta compozitorului, tot Verdi fiind şi cel care a dirijat lucrarea sa trei zile mai târziu pe scena celebrului teatru Scala din Milano, obţinând imediat succes de public.

Ca o poveste care se închide circular, vă veţi reîntâlni cu Orchestra Naţională Radio sub bagheta dirijorului ei principal, tânărul şi carismaticul TIBERIU SOARE care va puncta astfel închiderea primei sale stagiuni în această ipostază la pupitrul ansamblului.

Veţi aprecia de asemenea Corul Academic Radio condus de DAN MIHAI GOIA şi pe cei patru solişti invitaţi, cu o activitate artistică extrem de apreciată în România şi în afara ei – soprana SORINA MUNTEANU – solistă a Operei Naţionale Bucureşti, mezzosoprana AURA TWAROWSKA – solistă a Operei de Stat din Viena, tenorul MARIUS VLAD BUDOIU – director al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca şi basul SORIN DRĂNICEANU care a concertat în Germania, Olanda, Italia, Franţa, Bulgaria, Belgia, Elveţia ş.a.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *