miercuri , 20 ianuarie 2021

Regina Elisabeta, o femeie cu gusturi simple: care sunt mâncărurile ei preferate

QueenE

Cerealele marca Special K, sandvișurile cu gem și prăjitura cu ciocolată se numără printre mâncărurile favorite ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dezvăluie fostul său bucătar personal.

Darren McGrady, care a gătit pentru Palatul Buckingham vreme de 15 ani, susține că, dincolo de aparențe, regina Elisabeta este o femeie cu gusturi simple, cel puțin în ce privește preferințele sale alimentare. Maestrul bucătar, care pregătea masa și pentru Prințesa Diana și cei doi prinți, William și Harry, a povestit pentru Daily Mail că regina își începea deseori ziua cu o porție de cereale Special K, la care adăuga și un bol cu fructe uscate și nuci macadamia. Ceaiul alb marca Darjeeling era băutura aleasă de regină dimineața. La prânz, care se servea la ora 13.00, Majestatea sa prefera peștele, cu precădere calcanul la grătar, pe pat de spanac. „Îi plăcea la nebunie calcanul. Simplu, ușor și fără sosuri. Simplu și curat, așa îi plăcea”, a declarat Darren McGrady.

Majestatea Sa obișnuia să bea un pahar de gin amestecat cu Dubonnet

După-amiaza, pe post de gustare, regina Elisabeta alegea încă o ceașcă de ceai, alături de prăjituri sau sandvișuri realizate cu pâine fără coajă. „Regina iubește ciocolata, iar plăcinta Chocolate Perfection era una dintre favoritele sale. Are trei straturi și cred că termenul perfecțiune descrie cei 60 de ani de domnie ai reginei”, spune McGrady. Cu toate că îi plăcea ciocolata, atunci când mânca singură, regina prefera ca gustare doar un fruct, „un măr sau o piersică”. Seara, Majestatea Sa obișnuia să bea un pahar de gin amestecat cu Dubonnet, o băutură pe bază de vin. Iar la cină, bucătarul servea frecvent pește, mai ales somon, dar regina mânca și fructe. „Piersicile erau preferatele ei”, își aminteste McGrady.

În încheiere, acesta a mai declarat că se îndoiește că regina a gătit vreodată o masă în viața ei. „Când am lucrat pentru Prințesa Diana, mai gătea din când în când ceva, atunci când avea prieteni în vizită. Poate niște paste cu sos. Dar asta e ceva ce regina nu ar face niciodată”. În schimb, la sfârșitul mesei, Majestatea Sa Elisabeta a II-a clătește farfuriile: „Aceasta este contribuția ei”, a spus fostul său bucătar.

Foto: telegraph.co.uk

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus