marți , 5 decembrie 2023

Remediu pentru bolnavii de diabet: fructele de dud alb mențin glicemia sub control

Dude albe

Paliativ pentru bolnavii de diabet: extractul de dud alb se numără printre remediile eficiente în menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, prin absorbţia glucozei.

În prezent, complicaţiile diabetului reprezintă principala cauză de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu această afecţiune devastatoare, dacă nu este bine tratată. Conform Federaţiei Romane de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, peste 800.000 de români suferă de diabet zaharat şi se estimează că până în 2030 proporţia acestora va fi de 11,1% din populaţie. Însă monitorizarea glicemiei vă poate salva viaţa.

Ştiaţi că după masă, nivelul glucozei din sânge creşte, iar când sunteţi stresaţi, epuizaţi sau nu mâncaţi regulat, glicemia scade? Un nivel scăzut al glicemiei (hipoglicemia) poate fi identificat cu ajutorul celor mai comune simptome: stările de ameţeală şi oboseală subite, în timp ce nivelul ridicat al glicemiei (hiperglicemie) este mai greu de detectat, pentru că nu apare după minute sau ore, ci după câteva zile. Astfel, dacă nivelul glicemiei oscilează sau creşte, în timp, acesta poate cauza diabet, boli cardiovasculare, boli renale, distrugerea retinei sau afecţiuni microvasculare.

Adoptarea unor măsuri simple, dar eficiente, precum activităţi fizice zilnice, o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume cu un conţinut scăzut de zahăr, menţinerea greutăţii corporale normale şi evitarea tutunului pot avea efecte benefice în lupta cu diabetul.

Produsele naturiste reprezintă de asemenea o bună metodă de menţinere a nivelului glicemiei sub control. Extractul de dud alb se număra printre remediile eficiente în menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, prin absorbţia glucozei. În medicina chineză, remediul natural folosit pentru purificarea sângelui şi combatarea diabetului sunt fructele de dud alb. Căutați în farmacii produse realizate din aceste fructe și întrebați medicul sau farmacistul despre eficacitatea lor și metoda de tratament.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *