vineri , 18 iunie 2021

Robert de Niro, la 70 de ani. Larry Grobel: E o persoană închisă. Ne-am întâlnit de șapte ori și mereu a fost frustrant

Robert de Niro

Unul dintre actorii-emblemă ai generației sale, Robert de Niro, împlinește astăzi 70 de ani, pretext ideal pentru a ne aminti dezvăluirile pe care ni le-a făcut despre personalitatea starului celebrul jurnalist american Larry Grobel. În interviul exclusiv pe care ni l-a acordat în primăvara acestui an, ziaristul ne-a declarat că Robert de Niro are o personalitate introvertită și că, din acest motiv, i-a fost imposibil să răspundă deschis la întrebările sale.

L-am întrebat pe Lawrence Grobel dacă reputația sa profesională le-a creat vreodată emoții partenerilor săi de interviuri. „Robert de Niro părea să aibă o stare de mare nervozitate în preajma mea”, ne-a răspuns Grobel, faimos ziarist și scriitor american, autor al cărții „Arta interviului” și a numeroase biografii, născute în urma conversațiilor sale cu staruri. „Robert De Niro a fost dificil, pentru că niciodată nu s-a deschis, niciodată n-am reușit să-l fac să se relaxeze. Ne-am întâlnit de șapte ori, niciodată pentru mai mult de o oră, și mereu a fost frustrant, pentru că simțeam că trebuia să-mi restabilesc încrederea în fața lui de fiecare dată când îl întâlneam”, a adăugat Larry Grobel.

„Sunt aproape sigur că tatăl lui a avut unele probleme de identitate sexuală”

Jurnalistul ne-a mai declarat că, în perioada când a stabilit interviul cu Robert de Niro, cei doi aveau deja un bun prieten comun: Al Pacino. Deși starul din „Scarface” l-a recomandat pe Grobel cu toată încrederea, acest lucru nu a fost de ajuns pentru ca Robert de Niro să devină mai prietenos în timpul discuției cu Grobel. „Da, m-a recomandat (n.r. Al Pacino), dar De Niro este o persoană mult mai închisă decât oricine altcineva cu care am vorbit vreodată. Are multe secrete, nu vorbește despre tatăl sau mama lui, nici măcar nu se apropie de acest subiect. Tatăl său și-a abandonat familia;  a devenit pictor și a plecat la Paris. Sunt aproape sigur că tatăl lui a avut unele probleme de identitate sexuală, dar să-l faci pe De Niro să vorbească despre lucruri de genul ăsta – nici o șansă! De asta este atât de precaut să se deschidă în fața ta. Îmi amintesc că eram cu el la hotelul Drake din New York, și se auzeau sirenele de afară. Mă mai văzusem cu el în L.A. înainte de asta și i-am spus: Uau, zgomotul New York-ului e cu adevărat diferit de cel din Los Angeles. Așa ți s-a părut și ție, în anii în care ai crescut aici? Și mi-a spus: O, nu, nu pot răspunde la asta, nu pot vorbi despre asta! Era o simplă întrebare, dar își făcea atâtea griji să nu cumva să vorbească despre copilăria sa. E interesant că era așa, dar n-am putut face nimic în privința asta, nimic nu l-a putut schimba”, ne-a dezvăluit Lawrence Grobel.

Robert de Niro s-a născut pe 17 august 1943, la New York, într-o familie de artiști: mama sa, Virginia Holton Admiral, era pictoriță și poetă, iar tatăl său, Robert de Niro Sr., a fost pictor și sculptor expresionist și a murit în 1993.

Primul rol al lui De Niro a fost în filmul „The Wedding Party” (1963), regizat de Brian de Palma, iar cea mai recentă partitură a starului a fost în pelicula „Killing Season”, care a avut premiera în luna iunie.

Lawrence Grobel 3Lawrence Grobel este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din lume. El este autor a 20 de volume – romane, cărți despre jurnalism și biografii ale unor staruri și scriitori precum Al Pacino, Marlon Brando, Truman Capote sau James Michener. Cea mai recentă carte a jurnalistului american este „Conversations with Ava Gardner”, pe care o puteți comanda de pe site-ul Amazon.com la prețul de 11,15 dolari.

Foto: www.joeyl.com , lawrencegrobel.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus