joi , 28 septembrie 2023

„România – Oameni, Locuri și Tradiții”: expoziție de Sorin Onișor și Dorin Mihai

romania

Fotografii Sorin Onișor și Dorin Mihai vă invită la o expoziție de imagini care pun în valoare frumusețea României, cu oamenii, locurile și tradițiile ei minunate. Evenimentul are loc pe 17 iulie, de la ora 16.00, la L’Oratorio del Santissimo Sacramento –  Via Romana numărul 40 – din orașul italian Firenze.

„Cu imaginile fotografilor Sorin Onișor şi Dorin Mihai distingem ceva ce ştim, ce e în fiinţa noastră, dar cumva îndepărtat de ceea ce suntem noi acum. România e un regat ce se dezvăluie treptat prin reprezentări mirifice ale fiinţei naţionale – cea adevărată, debarasată de orice ideologie. Rămâne sentimentul pur, trăirea, emoţia. Toate acestea vorbesc despre noi, cei de ieri şi de azi, vorbesc despre o întoarcere la origini, la gestul primar fondator. Fiecare fotografie spune o poveste, toate împreună mărturisesc o odisee. Sorin Onișor şi Dorin Mihai îşi propun să vă înfăţişeze în acest sens o realitate şi o frumuseţe surprinzătoare a satului românesc şi al oamenilor ce îl locuiesc”, spun organizatorii.

romania 2

Expoziția de fotografie poate fi vizitată până în data 6 august, la Firenze, cu urmatorul program:

Luni 17.00 – 19.30

Marti 17.00 – 19.30

Miercuri 17.00 – 19.30

Joi 10.00 – 14.00

Vineri 17.00 – 19.30

Sambata 10.00 – 14.00

Duminica 10.00 – 19.30

Intrarea este liberă.

Găsiți mai multe informații pe pagina de Facebook a evenimentului!

„Țăranii români liberi, moșneni și răzeși, cu deosebire cei așezați în satele de la poalele Carpaților, au făurit o civilizație rurală care nu numai că are un caracter de originalitate mai vie decât al altor neamuri, dar a dovedit o putere de creație culturală care uimește pe oricine ajunge să o cunoască.”

Henri H. Stahl, Civilizația vechilor sate românești, 1968

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *