vineri , 23 iulie 2021

România, pe locul 7 la Eurovision: cea mai bună performanţă din ultimii şapte ani


Portugalia a câştigat Finala Eurovision 2017
România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, a încheiat competiţia pe locul şapte.
Echipa României se întâlneşte cu jurnaliştii şi fanii, duminică, la sosirea în ţară

Marea Finală a Eurovision Song Contest 2017 şi-a ales câştigătorul. Cea de-a 62-a ediţie a concursului s-a încheiat cu victoria Portugaliei, reprezentată de Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois (758 de puncte).

Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte. Este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010, organizată la Oslo, și a patra în istoria participării României la Eurovision. În ceea ce privește exclusiv cifrele televotului, „Yodel It!” a fost a cincea în preferinţele publicului care a votat în Finala de la Kiev.

„Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc să le mulţumesc în special românilor din diaspora”, a declarat Alex, după publicarea clasamentului final. „Mai mult, ne-am situat în top trending Twitter în această seară, pe poziţia a cincea, pentru că fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar şi ne-au ridicat în clasament”, a mai adăugat artistul.

„În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena. Consider că cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru că ei ne-au susţinut de la început. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci şi acest lucru este incredibil. Mă bucur foarte mult că yodelingul meu a ajuns în sufletele oamenilor”, mărturiseşte Ilinca depre experienţa Eurovision.

Cine a acordat puncte României

Punctajul obţinut de piesa piesa „Yodel It!” a fost acumulat prin voturile pe care Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României în concurs, le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Adjerbadjan (3 puncte), Letonia (3 puncte), Muntenegru (10 puncte), Albania (3 puncte), Malta (5 puncte), Macedonia (4 puncte), Grecia (6 puncte), Bulgaria (3 puncte), Olanda (un punct), Irlanda (8 puncte). La acestea, s-au adăugat cele 224 de puncte de la televot, rezultând, în final, un total de 282 de puncte.

Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision 2017

„Din 2010, de la rezultatul extraordinar pe care Pula Seling şi Ovi l-au obţinut la Oslo, România nu s-a mai clasat între primele zece ţări la Eurovision. Mai mult, foarte important este pentru noi votul publicului, care ne-a clasat pe poziţia a cincea. Le mulţumesc în mod special fanilor din Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Danemarca, Polonia, Spania şi Ucraina, de unde am primit cele mai multe voturi. Aşadar, am avut dreptate: întreaga Europă, şi nu numai, a yodelit împreună cu noi!” a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2017.

Podiumul a fost completat de Bulgaria, cu Beautiful Mess interpretată de Kristian Kostov (615 puncte) şi de Moldova, cu Hey Mamma, a fraţilor noştri de peste Prut de la Sunstroke Project (374 de puncte).

Finala Eurovision 2017 a fost transmisă în direct sâmbătă, 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

Clasamentul final Eurovision 2017

Portugalia: Salvador SobralAmar Pelos Dois – 758 de puncte
Bulgaria: Kristian Kostov – Beautiful Mess 615 puncte

Moldova: Sunstroke ProjectHey Mamma – 374 de puncte

Belgia: Blanche – City Lights – 363

Suedia: Robin Bengtsson – I Can’t Go On – 344

Italia: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma – 334

România: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It – 282

Ungaria: Joci Pápai – Origo – 200

Australia: Isaiah – Don’t Come Easy – 173

Norvegia: JOWST – Grab The Moment – 158

Olanda: OG3NE Lights and Shadows – 150

Franţa: Alma – Requiem – 135

Croaţia: Jacques Houdek My Friend – 128

Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons – 120

Marea Britanie: Lucie Jones – Never Give Up On You – 111

Austria: Nathan Trent – Running On Air – 93

Belarus: Naviband – Story of My Life – 83

Armenia: Artsvik – Fly With Me – 79

Grecia: Demy – This is Love – 77

Danemarca: Anja – Where I Am – 77

Cipru: Hovig – Gravity – 68

Polonia: Kasia Moś – Flashlight – 64

Israel: IMRI – I Feel Alive – 39

Ucraina: O.Torvald – Time – 36

Germania: Levina – Perfect Life – 6

Spania: Manel Navarro – Do It For Your Lover – 5

Echipa României se întâlneşte cu jurnaliştii şi fanii la aeroportul Otopeni

Duminică, 14 mai, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, reprezentantii noştri în concurs, Mihai Alexandru, compozitorul piesei „Yodel It!”, și Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2017, vor susţine o conferinţă de presă cu ocazia întoarcerii de la Kiev. Evenimentul va avea loc la aeroportul Otopeni, la terminalul Sosiri, începând cu ora 17.00. Membrii delegaţiei vor dezvălui primele impresii după încheierea concursului, vor acorda autografe şi vor face poze cu fanii care îi vor aştepta la revenirea în ţară.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus