joi , 7 decembrie 2023

Russel Crowe: Actrițele de la Hollywood ar trebui să joace roluri potrivite vârstei lor

Russel CroweFoto: theguardian.com

Russel Crowe este criticat de o parte a presei feministe, după ce a declarat că actrițele de la Hollywood nu ar trebui să se mai plângă de faptul că nu există roluri pentru ele și că ar trebui să joace partituri realiste, potrivite vârstei lor.

Într-un interviu acordat recent publicației Australian Women’s Weekly, Russel Crowe a spus că atât actorii, cât și actrițele în vârstă au posibilitatea de a juca roluri în filme, atâta vreme cât nu se așteaptă să interpreteze personaje de vârste fragede.

Comentariile starului de origine australiană vin după ce, în ultimii ani, mai multe actrițe s-au plâns că, odată ce înaintează în vârstă, cineaștii de la Hollywood nu le mai iau în calcul pentru filmele pe care le produc. Chiar de curând, actrița Rosanna Arquette a criticat faptul că rolurile la Hollywood se împuținează „odată ce ajungi la o anumită vârstă”, alăturându-se astfel vocilor feminine care consideră această tendință discriminatorie. „Să fiu sincer, dacă te vei uita atent, vei descoperi că femeia care spune că nu mai sunt roluri pentru ea este o femeie care, la 40, 45 sau 48 de ani, încă vrea să joacă o ingenuă, și care nu poate înțelege de ce nu este distribuită în rolul unei fete de 21 de ani”, a declarat Crowe. Actorul a dat și exemplele greu de combătut ale artistelor Meryl Streep și Helen Mirren, care sunt constant ofertate cu roluri și încă au foarte mult succes. „Meryl Streep îți va da 10.000 de exemple și argumente prin care-ți va demonstra că asta e o mare tâmpenie, și la fel va face și Helen Mirren sau alte actrițe. Dacă îți dorești să te accepți în propria ta piele, poți lucra ca actor. Dacă încerci să pretinzi că ești încă tânăr când ai vârsta mea (n.r. Russel Crowe are 50 de ani), pur și simplu nu merge”, a adăugat starul. „Am auzit de o actriță care, în timp ce își negocia onorariul, încerca să convingă producătorii să facă în așa fel încât personajul ei să aibă mai puțini copii în film. Poți să crezi una ca asta? Personajul era o femeie cu patru copii, și exista un motiv pentru care trebuia să aibă patru copii – în principal, pentru că trăia într-un climat rece și nu prea era altceva de făcut toată ziua decât să te înmulțești. Așa că încetați să mai comentați, jucați-vă rolurile și gata!”.

Cel mai nou film în care joacă Russel Crowe este „The Water Diviner”. Aici, actorul interpretează rolul unui tată care pleacă în Turcia, în 1919, pentru a-și căuta cei trei fii care au luptat în bătălia de la Gallipoli. „Ideea e că trebuie să accepți că există etape în viață. Nu poți fi Gladiatorul pentru totdeauna”, a încheiat Russel Crowe.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *