marți , 15 octombrie 2019

Salzburg, pe înserat și pe fugă. Și fără Mozart…

Salzburg www.larevista.ro

Sunt cel mai atipic (și cel mai prost exemplu de) turist: am ajuns în Salzburg într-o seară de duminică, spontan, deci total nepregătită să vizitez vreun obiectiv turistic. Dacă nimerești în Paris fără o broșură, în zece secunde îți vin în minte cel puțin cinci locuri pe care ar trebui să le vezi. Dar în Salzburg, primul și singurul loc celebru la care m-am gândit a fost Muzeul Mozart. Ei bine…

…nu l-am vizitat, pentru că eram la sfârșitul unei zile lungi, în care colindasem prin munții Bavariei, iar ideea spontană (și minunată) de a trece granița în Austria mi-a venit abia spre seară.

Din regiunea germană Berchtesgaden, unde fusesem să vizitez fostele reședințe private ale naziștilor, n-am făcut mai mult de o oră până la Salzburg. Am parcat la intrarea în oraș și mi-am luat bicicleta din portbagaj – mereu la îndemână pentru excursii ca astea. E cel mai practic și plăcut mod de a vizita un oraș, vă spun sigur. Dacă aș fi mers pe jos, probabil că n-aș fi văzut nici un sfert din străduțele romantice din Salzburg, și-ar fi fost mare păcat, pentru că e un loc care merită explorat în întregime. Sigur că mi-au scăpat multe zone frumoase, mai ales că m-a prins ploaia și a trebuit să mă adăpostesc, preț de vreun ceas, sub sfera aurie din Kapitelplatz.

Golden Sphere

Dar, în timpul scurt pe care l-am avut de savurat, am prins din mers vibrația orașului, iar când am obosit să pedalez, am căscat gura prin Altstadt (orașul vechi) și apoi m-am așezat pe malul râului Salzach și i-am admirat apele liniștite. Seara e o magie!

Salzburg, Austria

Mulțumiri lui Michael Prade, care m-a dus la Salzburg.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus