sâmbătă , 2 decembrie 2023

Săptămâna Shakespeare la Teatrul Metropolis

metropolisfoto

La Teatrul Metropolis, în perioada 19 aprilie – 23 aprilie 2016, are loc Săptămâna Shakespeare, săptămână dedicată spectacolelor marelui dramaturg William Shakespeare.

Teatrul Metropolis dorește să se alăture evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, astfel, la iniţiativa directorului George Ivaşcu, prezintă în luna aprilie Săptămâna Shakespeare:

„A douăsprezecea noapte” – marţi 19, vineri 22, sâmbătă 23 aprilie, ora 19.00
„Romeo şi Julieta” – miercuri 20 aprilie, ora 19.00
„Visul unei nopţi de vară” – joi 21 aprilie, ora 19.00

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în Calendarul cultural „Shakespeare Lives” al British Council România.
„Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, Visul unei nopți de vară, A douăsprezecea noapte și Romeo și Julieta, montate la Teatrul Metropolis, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În Visul unei nopți de vară avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. A douăsprezecea noapte este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar Romeo și Julieta este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu”, spune directorul de scenă Victor Ioan Frunză.

Rezervari bilete la tel:
*7707 si 021 210 51 08
Cumpara bilete on-line::
www.teatrulmetropolis.ro

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *