joi , 7 decembrie 2023

Șapte reguli de aur pentru o dantură de reclame

teeth

Cine nu-și dorește dinți sănătoși, albi, strălucitori, care să stârnească admirația tuturor? Dincolo de calitățile moștenite genetic, pe care le putem cultiva cu grijă și atenție, există câteva reguli de aur în drumul către o dantură demnă de arătat în reclame. 

Periajul e cheia

Fără ca măcar să știe, multe persoane își deteriorează smalțul dinților prin felul în care îi periază, așa încât acesta este primul aspect de care trebuie să ne îngrijim. În primul rând, fie că folosiți o periuță electrică sau manuală, asigurați-vă că are un capăt moale. Perii tari acționează precum nisipul pe dinți, reușind uneori chiar să distrugă parțial smalțul. Apoi, medicii recomandă periajul timp de două minute, de cel puțin două ori pe zi, cu delicatețe; frecatul viguros al dinților nu doar că face rău smalțului, ci afectează și gingiile.

Bicarbonatul de sodiu, soluția-minune

Poți folosi pe termen lung o pastă cu efect de albire, dar bicarbonatul de sodiu rămâne cea mai eficientă soluție pentru cei care-și doresc o dantură mai strălucitoare. Chiar și dentiștii o aprobă cu încredere, dar recomandă ca după fiecare utilizare să folosim o apă de gură.

Evită mâncărurile și băuturile care pătează

Orice poate păta o cămașă albă – cafeaua, ceaiul, vinul roșu, cola – iar asta e valabil și în privința danturii. Cele mai periculoase sunt preparatele culinare fierbinți, închise la culoare și lipicioase, care lasă pete serioase chiar și pe smalțul cel mai rezistent. Dacă nu te poți abține de la astfel de riscuri, cel puțin apelează la soluții de după: folosește un pai, clătește gura la scurt timp după ce ai mâncat și fii pregătit să ai la tine o mini-periuță de dinți, care te poate salva la nevoie.

Ai încercat vreodată vaselina?

Ei bine, deși sună cel puțin bizar, o fostă Miss America spune că o folosește frecvent pentru a avea dinți mai sănătoși: nu doar că te poate feri de accidente cosmetice, cum ar fi rujul întins pe dantură, dar creează și o barieră protectoare împotriva mâncărurilor și băuturilor care pătează.

Machiajul face minuni

Alege rujuri care au la bază roșul – roșu cireașă, roșu închis sau nuanțe de fructe de pădure. Evită rujurile perlate, mate, tonurile de bej, maro sau galben, care nu fac decât să accentueze o dantură cu probleme.

Secret de star: căpșunile

Întrebată care este secretul danturii sale perfecte, Catherine Zeta-Jones a împărtășit lumii trucul său naturist: actrița a declarat că, din când în când, se spală pe dinți cu o pastă obținută din căpșuni zdrobite. Într-adevăr, acidul malic conținut de fructele delicioase are efect de albire.

Consultă un profesionst

Cea mai sigură metodă de a ajunge la acea nuanță de alb a danturii pe care ți-o dorești este să apelezi la un specialist. Dacă banii nu sunt o problemă, întreabă-ți dentistul care este cea mai bună soluție pentru tine, iar el va ști întocmai ce tratament ți se potrivește.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *