duminică , 24 septembrie 2023

Savannah, Georgia, de St.Patrick’s Day: câteva fotografii

Savannah Georgia

Voiam de câteva luni să vizităm orașul Savannah din Georgia, mai ales că prietena mea Virginia îmi spusese cât de frumos e, dar nu ne-am gândit că o să ajungem aici așa curând. Când ne-am întors din Florida, pentru că aveam toată ziua înainte, ne-am hotărât spontan să ne oprim în Savannah pentru câteva ore, chiar dacă știam că era St.Patrick’s Day, iar orașul va fi plin de oameni.

1

Așa a și fost, lume îmbrăcată în verde pretutindeni, distrându-se fiecare cum știa mai bine. Deși nu mă omor după aglomerație, nu m-a deranjat hărmălaia deloc, orașul a reușit cumva să păstreze o atmosferă de sărbătoare fără să devină obositor. N-am mai văzut de mult atâția oameni amețiți de alcool la un loc, dar partea bună a fost că toți erau cu zâmbetul pe buze și nimeni nu deranja pe nimeni, dimpotrivă.

5
Savannah mi-a amintit foarte mult de Europa, iar dintre orașele pe care le-am văzut aici, în America, m-a dus cu gândul la Charleston, aflat de altfel nu prea departe, în South Carolina. Străzi pietruite, mulți copaci și verdeață, magazine și buticuri independente, cafenele și restaurante frumoase. Aș merge să stau vreo trei zile, să pot vedea mai mult, dar vă las cu niște fotografii de zilele trecute, surprinse în cele câteva ore pe care le-am petrecut acolo.

3O statuie a lui Johnny Mercer, originar din Savannah și compozitor al versurilor celebrului cântec „Moon River

2

4

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *