miercuri , 4 octombrie 2023

A scăpat cu zile: cățelușa mutilată Grivița, dusă la un adăpost din Popești Leordeni

Grivita1

Catelușa maidaneză Grivița, operată vineri de o echipă mixtă de medici ai VIER PFOTEN și ai clinicii Ortovet după ce a fost grav desfigurată, va fi transportată mâine, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni. Animalul va fi preluat de la clinica Ortovet, de pe strada Fetițelor nr. 7, București și va fi dus la adăpostul situat în imediata vecinătate a sediului Protan SA din Popești Leordeni.

Cățelușa Grivița – numită astfel după strada pe care a fost găsită mutilată, la începutul acestei luni – a trecut cu bine de prima operație efectuată vineri la clinica Ortovet din Capitală, de catre o echipă mixtă formată din veterinarii clinicii și ai VIER PFOTEN. Aceștia au curățat rănile, au fixat mandibula fracturată și au stabilizat starea animalului. În cele două zile de după operație, inflamația zonei afectate s-a redus semnificativ, iar Grivița deja poate să mănance și să bea apă singură. „Stă la soare, se plimbă prin curte și vine dând din coadă atunci când este chemată. Este impresionant”, spune Dr. Vet Anca Tomescu, coordonator al programului Animale fără stăpân VIER PFOTEN.

Cațelușa urmează să ajungă mâine la Adăpostul Speranța, din București, unde o așteaptă deja căsuța ei nouă construită de VIER PFOTEN. Peste două-trei săptămâni, medicii îi vor efectua o a doua operație, mult mai laborioasă, în cursul căreia vor încerca să-i elibereze căile respioratorii, astfel încat animalul să respire pe nas, și nu pe gură, așa cum face acum.

VIER PFOTEN a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația face un nou apel către forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt în rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.

Catelusa Grivița a fost grav mutilată în zona feței, la începutul lunii octombrie. Odată ce a ajuns la specialiștii VIER PFOTEN, aceștia au stabilit gradul de distrugere a cavității bucale. Medicii au observat că maxilarul superior a fost secționat în totalitate, iar mandibula a fost fracturată parțial. Cățelușa a fost imediat operată de medicii VIER PFOTEN, în colaborare cu cei de la cabinetul Ortovet, care i-au curățat plaga și i-au repoziționat oasele fracturate.

Grivița este în continuare foarte blândă și se bucură de fiecare dată când este mângâiată.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *