sâmbătă , 2 decembrie 2023

Scriitoarea Jackie Collins a murit, la 77 de ani

jackie collinsfoto

Scriitoarea americană Jackie Collins, sora actriței Joan Collins, a murit sâmbătă, din cauza unui cancer mamar, la vârsta de 77 de ani. Vestea a fost dată publicității de familia autoarei.

„Cu imensă tristețe anunțăm decesul mamei noastre frumoase, unice și pline de viață, Jackie Collins, care a murit din cauza unui cancer la sân, astăzi”, se arată în comunicatul familiei Collins, publicat de revista People și citat de The Telegraph. „A trăit o viață minunată și a fost adorată de familia și prietenii ei, și de milioanele de cititori pentru care a scris vreme de peste patru decenii. A fost o adevărată inspirație, o deschizătoare de drumuri în ficțiunea literară și o forță creatoare. Va continua să trăiască prin personajele ei, dar deja ne este dor de ea mai mult decât putem spune”, a adăugat în comunicatul de presă familia scriitoarei.

Jackie Collins a murit în Los Angeles, California, a declarat purtătorul ei de cuvânt, Melody Korenbrot.

Sora mai mare a lui Jackie Collins, Joan, care a aflat de boala ei doar acum două săptămâni, s-a declarat „complet distrusă” de moartea sa. „A fost prietena mea cea mai bună. Admir felul în care a făcut față acestei situații. A fost o persoană minunată, curajoasă și frumoasă și o iubesc”, a spus Joan Collins, în vârsta de 82 de ani.

Jackie Collins a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu șase ani, însă a păstrat discreția în jurul bolii sale.

Collins este autoarea a 32 de romane, care s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare în lumea întreagă și au fost incluse, toate, în lista de bestsellers a publicației The New York Times. A început să scrie romane în anii 1960 și a publicat multe dintre ele în anii 1979, dar a dat lovitura abia în 1983, cu „Hollywood Wives”. În ultimele săptămâni, scriitoarea s-a aflat într-un turneu de promovare a ultimei sale cărți, „The Santangelos”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *