duminică , 27 noiembrie 2022

Scriitorul Umberto Eco a murit

umberto ecofoto

Scriitorul și filosoful italian Umberto Eco, cunoscut mai ales pentru cartea sa „Numele trandafirului”, a murit vineri, la vârsta de 84 de ani, de cancer. Familia sa a declarat, citată de BBC, că scriitorul s-a stins din viață în locuința sa din Piața Castello, din Milano. 

Umberto Eco, de asemenea autor al cunoscutului roman „Pendulul lui Foucault”, a continuat în ultimii ani să publice opere noi, în 2015 lansând volumul „Anul Zero”. Totodată, a scris cărți pentru copii și critică literară. Romanul său „Numele trandafirului” a fost ecranizat, în 1989, cu actorul Sean Connery în rol principal.
„Cărțile vorbesc întotdeauna despre alte cărți, și fiecare poveste spune o poveste care a fost deja spusă”, a declarat cu ani în urmă Umberto Eco. „Eu sunt filosof. Scriu romane doar în weekend”, a adăugat artistul.
În vara anului trecut, Eco a fost invitat să susțină un discurs la Universitatea din Torino, unde a criticat dur epoca Social Media pe care o traversăm, declarând că „Internetul l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”. Citiți textul integral AICI.
Eco s-a născut în nordul Italiei, la Alessandria, în 1932.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus