duminică , 1 octombrie 2023

Scurtmetrajul „Marţi”, de Roxana Andrei, participă la Nancy-Lorraine International Film Festival

afis1

Un nou film românesc este prezent întro competiţie cinematografică internaţională. Filmul „Marţi”, scenariul şi regia Roxana Andrei, a fost selectat în principala secţiune competiţională a Festivalului Internaţional de Film Nancy-Lorraine din Franţa. Festivalul va avea loc la Nancy în perioada 30 august-7 septembrie 2013 şi a ajuns la cea de a 19-a ediţie.

Filmul „Marţi” este singura producţie exclusiv românească prezentă în competiţia oficială a scurtmetrajelor şi a fost în selecţie alături de 1700 de producţii internaţionale. Scenariul este inspirat din fapte reale şi mai exact, de rezonanţa mesajului transmis în timpul protestelor de stradă din ianuarie 2012, când Nicolae Praţa a fost singurul protestatar din localitatea Baia de Arieş, judeţul Alba, care a ieşit în stradă timp de mai multe zile.

Filmul a fost realizat de o echipă compusă din cinci persoane: scenariu şi regia Roxana Andrei, director de imagine Adriana Crăciunescu, asistent imagine Boroka Biro, montaj şi sunet Alexandru Petru Bădeliţă, producţie Mihai Biţă.

Filmul este o producţie UNATC 2012.

Cine este Roxana Andrei

Roxana Andrei s-a născut la Bucureşti în anul 1985. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, în anul 2010 iar în anul 2012 a absolvit UNATC Bucureşti, secţia Regie de Film şi TV la clasa profesorilor Copel Moscu, Napoleon Helmis şi Paul Negoescu. Roxana Andrei a participat la festivaluri internaţionale în cadrul Talent Lab ca şi regizor: Sarajevo Talent Campus, 2012, din cadrul  Festivalului de Film de la Sarajevo, Transatlantic Talent Lab, 2012, din cadrul Festivalului International de Film de la Reykjavik, Islanda, Talent Lab,  2012, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania, Cluj-Napoca.

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *