marți , 22 iunie 2021

Arhiva articole semnate de Em Sava

Metamorfoză: mic studiu despre îndrăgostire

foto Iubirea metamorfozează individul. Larva devine fluture, iar oamenii sunt mai frumoși, mai buni când iubesc. Fiecare. Fără excepție. Spun miere și poartă cele mai bune haine ale sufletului. Îndrăgostiții sunt sărbătoare. Ajung peste noapte păuni. Perioada de împăunare se limitează pe intervalul de timp necesar vânătorii și cuceririi. Îndrăgostitul își desface generos penajul colorat-sidefat și acoperă cu o pânză de păianjen toate întrebările și neliniștile posibile și imposibile ale ... Citeşte mai departe »

Cum mi-au salvat vacanța trei români de excepție, la mii de kilometri de casă

foto Planifici minuțios o vacanță. Una specială. Surpriză. Zece zile, care să îmbine perfect un itinerariu complex: obiective turistice, drumuri prin junglă, zile de leneveală la ocean și… nebunia de la Rio. Brazilia te așteaptă cu exoticul ei. Luna mai și ziua soției, care habar nu are ce coci tu încă din februarie: cadoooooo… Zece zile pregătite în amănunt. Te-ai ... Citeşte mai departe »

Niagara: minim un curcubeu, deci minim o iertare

Dacă ar fi să-mi arădui singură o poveste de dragoste, aș face-o lângă cascada canadiană, pentru că s-ar naște pură, cu un sistem imunitar de neînvins. E  locul unde nu pot  fi supărată, ori mai bine zis, locul unde sunt fericită necondiționat. Orice problemă se dizolvă ca aburii uzi, generos aruncați de cleștarul apei. Și întotdeauna e minim un curcubeu, deci minim ... Citeşte mai departe »

Em Sava: cinci motive pentru care trăiesc în Canada

foto Te naști într-o țară, să zicem România, și ești contaminat. Definitiv. Ești român pe viață, indiferent unde te duc pașii, indiferent cum se contorsionează soarta. Se petrece aceeași ecuație ca în cazul familiei. Ți-o dă Dumnezeu. Doar prietenii ți-i alegi. Ești român genetic, vrei, sau nu vrei, recunoști, sau nu. Oricât de bine te-ai acomoda acolo unde alegi să-ți ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus