joi , 30 noiembrie 2023

Arhiva articole semnate de Laurențiu-Ciprian Tudor

Femeile de septembrie, de Laurențiu-Ciprian Tudor

foto: „Tea in the Park”, de Edward Cucuel el iubea femeile cum începutul toamnei încă soare mult și fructe din plin, femeile de septembrie acelea biciuite de timp cu feminitatea lor lucidă cu gândurile coniac această îmbătătoare otavă a dragostei și picătura de moarte ce se presimte, să nu stârnești brațele femeilor de septembrie dacă nu ai suficientă durere de ... Citeşte mai departe »

„Și”: poem de Laurențiu-Ciprian Tudor

…și hainele de prin dulapuri se iubeau și-azurul ce-l din ochi poeții-l beau poet și eu mă-mbăt nemăsurat și gura ca mușcata ți-am mușcat tot trupul ți-am arat pe înserat descreierat. de-atâta abur și de-atât vârtej s-au tot iubit și frunzele pe vrej și toată noaptea am rămas sudați și treji. Laurențiu-Ciprian Tudor, poem după un tablou de Alex Alemany Citeşte mai departe »

Laura Țeposu, Libris.ro: „Nu trebuie să concurezi cu alţii, este suficient ca astăzi să fii mai bun decât ieri”

Pe 21 mai, s-au împlinit șapte ani de când Libris.ro bucură viețile iubitorilor de carte, film și muzică. A crescut extraordinar de frumos, ca orice proiect în care investești întreaga ta pasiune. Iar pentru echipa Libris.ro, acesta este cuvântul-ghid, care i-a ajutat să transforme librăria online în locul preferat al celor în căutare de noi povești – pe hârtie, CD ... Citeşte mai departe »

Zoltan Octavian Butuc: „Rolul artei e să pună oglindă-n fața conștiințelor”

În lunile mai și iunie, la Petrila, Vama veche și Brașov, Zoltan Octavian Butuc a susținut evenimente inedite de muzică-poezie-povestiri pornind de la CD-ul “Vechi povestiri minerești”, care cuprinde texte de Ion D. Sîrbu în lectura sa. Urmează Bucureștiul și alte orașe. În interviul care urmează vom afla și alte lucruri despre mineri, în afara celor despre care ne povestesc ... Citeşte mai departe »

De ce alegem adevărul

Foto: gracebiblechapel.org În general ducem o existență anostă. Formula vieții noastre pare a se repeta la infinit fără prea mari seisme.  Uneori ai termene de respectat, mai moare cineva, se mai petrece o catastrofă, dar de cele mai multe ori nu au loc lucruri extraordinare. Ne mai pauzăm banalul (și mediocritatea) cu o carte, cu o călătorie, cu o aventură. ... Citeşte mai departe »

Un copil din bucăți. Despre „Mâini cuminți. Copilul meu autist”, de Ana Dragu

Încă din 2007, pe 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Așa a fost declarată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. În toată lumea, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism, desfăşoară acum tot felul de activități menite să atragă atenţia asupra acestei problematici. În fapt, toată luna lui prier a devenit o lună dedicată autismului, astfel ... Citeşte mai departe »

Adrian Munteanu: „Poezia este lupta continuă pentru salvarea ființei”

De curând, unul dintre cei mai importanți sonetisți români, poetul brașovean Adrian Munteanu, și-a lansat antologia de sonete alese numită „Fluturele din fântână”. Este a 13-a carte a acestui autor care în 2012 a primit Premiul European de Poezie NUX la Târgul Internațional de Carte de la Milano. Pentru acest volum, Adrian Munteanu a ales o formula inedită de întâlnire ... Citeşte mai departe »

Ce este în pântecele agitației: scurtă pledoarie pentru clonarea binelui

Am urmărit, în ultimul timp, mai mult fără să vreau, toată agitația din jurul arestării unui domn de vârsta a treia căruia i se spune ba Felix, ba motanul, ba varanul. Recunosc, mă amuză această alăturare de animale care te duc cu gândul la figuri mitologice de tipul grifonului, sfinxului ori centaurului, mai ales că din alăturarea unui motan cu ... Citeşte mai departe »