marți , 5 decembrie 2023

Arhiva articole semnate de Raluca-Octavia Năstuță

Cine le poate refuza? Brioșe pufoase, cu fulgi de ciocolată

Este genul de desert pe care puțini îl pot refuza, căci cine ar putea spune „nu” unei bucățele de aluat copt și rumenit la cuptor, pufos și absolut delicios? Brioșele se asortează de minune la o băutură caldă și reprezintă o gustare perfectă pentru zilele în care vrem să ne răsfățăm și să uităm că există pe lume niște dușmani ... Citeşte mai departe »

Ciocolată de casă cu stafide

Poate cineva să-i reziste? Probabil că nici Naomi Campbell, în timpul dietei sale draconice cu sucuri din plante, n-ar spune nu unei bucăți de ciocolată de casă. Am încercat mai multe rețete, însă preferata noastră rămâne cea de mai jos. Ingrediente: O cană cu apă 400 de grame de zahăr O jumătate de pachet de unt 250 de grame de ... Citeşte mai departe »

Ciorbă de pui à la grec

Când ai poftă de o ciorbă de pui, cea gătită în stil à la grec e alegerea ideală. Deși o găsim în meniul multor restaurante, satisfacția de a o prepara în casă merită efortul de a petrece o oră în bucătărie. Iată rețeta mea favorită! Ingrediente: Un kilogram de carne de pui Doi morcovi O bucată de țelină O rădăcină de ... Citeşte mai departe »

Limonadă cu afine

Este băutura pe care o comandăm cel mai frecvent, vara, atunci când ne relaxăm pe o terasă liniștită și să ne răcorim după o baie de soare, fie că suntem în vacanță, fie că am circulat prin orașul fierbinte, cu treabă. Deși rețeta după care se prepară e binecunoscută de toată lumea, putem îmbunătăți gustul și proprietățile limonadei cu doar… puțină ... Citeşte mai departe »

London Eye, primăvara. Mic ghid de întâlnire cu romantismul, pe malul Tamisei

London Eye, monstrul de oţel care te întâmpină cât se poate de romantic, cu un culoar de pomi abia înfloriţi. Stranie şi frumoasă alăturare. London Eye este punctul zero, unde se adună toţi turiştii, locul unde cuvântul aflat pe buzele tuturor e „Sorry Mis/Mister”, indiferent de limba vorbită la telefon sau cu prietenii, indiferent de culoarea pielii sau mărimea ochilor. Este ... Citeşte mai departe »

Desert vegan: „Danielle”, reinterpretarea postmodernă a cremei de lămâie

Ce iubesc cel mai mult şi mai mult copiii ca desert? Biscuiți, ciocolată,tort, prăjituri? Toate la un loc, cu siguranță, cu condiția ca ele să aibă ca numitor comun – crema. De ciocolată, de vanilie, de fructe, nu contează, cremă să fie. Cred că nu sunt singura mamă care găseşte în farfurie resturi de biscuiți după ce a fost linsă ... Citeşte mai departe »

Sănătate din natură: Trei rețete cu urzici, ideale în Postul Paștelui

E Post, ne vedem la piață. Azi, gătim cu urzici. Între 18 martie şi 5 mai, creştinii ortodocşi se află în Postul Paştelui, cel mai lung din an, motiv pentru care e numit şi Postul Mare. E momentul când e bine, şi doar pentru simplul fapt că suntem constrânşi de normele religioase, să încercăm să fim mai buni cu noi ... Citeşte mai departe »

Trei rețete rapide cu spanac

Vă propun trei rețete rapide şi uşoare, pe bază de spanac, care vor fi agreate mai ales de persoanele dornice să se mențină în formă sau să slăbească simplu şi sănătos. Spanacul e o legumă care, datorită multiplelor sale virtuți terapeutice, nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, primăvara. Având un conținut ridicat de apă şi fiind bogat în ... Citeşte mai departe »

Brioșe cu morcovi şi nucă

Cine nu a auzit şi nu a gustat măcar o dată dintr-o brioșă? Parcă dimineţile devin mai frumoase, ieşirile cu prietenii, la terasă, au mai mult farmec, pacheţelul de şcoală e mai atractiv, iar micuţa bârfă cu vecina, la o telenovelă, mai captivantă, graţie acestor mini-prăjituri pufoase. Ce sa mai spunem de o masă festivă în familie, de un cadou ... Citeşte mai departe »

Rețetă rapidă și ingenioasă: chec-aperitiv

Nu mai e o noutate ca ai noștri copii sunt foarte diferiți de ceea ce eram noi la vârsta lor. Îşi petrec altfel timpul liber, au alte pasiuni şi e o problemă reală dacă nu au adresă de email sau cont de Facebook. Aşa că atunci când o văd pe fiica mea că are hobby-uri precum advertising-ul sau reclamele, mă ... Citeşte mai departe »