marți , 27 iulie 2021

Arhiva articole semnate de Ratatouille

Cherhanaua Ancora: locul unde te simți ca la mare, pe malul lacului Herăstrău

Ratatouille s-a întors din vacanță, cu povești proaspete și savuroase despre restaurantele unde și-a pus burtica la cale în ultimele săptămâni! Astăzi, ne spune dacă merită, sau nu, să mâncăm la cherhanaua Ancora. Ratatouille Ziua ideală mi-o imaginez la mare, cu mirosul aerului sărat invadandu-mi nările şi tot corpul, cu muzica valurilor hrănindu-mi sufletul, cu pescăruşi care să mă ducă ... Citeşte mai departe »

Cum mi s-a părut restaurantul lui Joseph Hadad

„Universul lui Joseph înseamnă o fuziune de gusturi, arome şi savori inedite” – astfel sună prezentarea de pe site-ul restaurantului Joseph, şi pot să vă spun că nu e cu nimic exagerată. Reţetele sunt creaţie proprie a lui Joseph Hadad, unul dintre cei mai buni bucătari din România, şi am siguranţa că la fiecare dintre ele a lucrat şi exersat ... Citeşte mai departe »

Restaurantul Hotelului Traian din Iaşi – locul unde andivele sunt rucola, iar sosul dutch e o simplă maioneză

În mod normal, nu aş alege să iau masa în restaurantul unui hotel, dar uneori este cea mai la îndemână soluţie, mai ales când timpul nu îţi permite să cauţi locuri noi în oraşe unde te afli în trecere, cu treabă. Ratatouille Restaurantul Hotelului Traian din Iaşi este renovat, dar păstrează ceva din aerul comunist al vremurilor trecute. Parcă timpul ... Citeşte mai departe »

RawDia: mâncare delicioasă, servire dezamăgitoare

Am ales să încep cu un restaurant raw-vegan pentru că a devenit o modă care ne-a acaparat pe cei mai mulţi dintre noi, în ultimul timp; chiar eu am printre prieteni câţiva adepţi ai raw foodism-ului. Pentru cei care nu ştiu ce înseamnă raw, deşi nu cred să mai fie mulţi, vă explic acum: raw este hrana nepreparată termic la ... Citeşte mai departe »

Ratatouille: „Iubesc să mănânc şi să gătesc”

Faceți cunoștință cu Ratatouille, noul nostru colaborator incognito, realizator al rubricii Gourmand, care vă va ghida, de acum înainte, în alegerea celor mai bune restaurante și în evitarea celor care v-ar strica buna-dispoziție! Ratatouille – care și-a împrumutat pseudonimul de la faimosul  șobolan-bucătar din animația cu același nume – este un gurmand pasionat, astfel că știe să aprecieze o mâncare ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus