duminică , 24 octombrie 2021

Arhiva articole semnate de Simona Cristea

Cristina Cernei: „Tinerii designeri vor fi cei care vor domina lumea modei româneşti”

Designerul Cristina Cernei vorbește despre pasiunea sa pentru modă, despre creațiile sale inedite și proiectul Fusion by Cernei, precum și despre creatorii săi de modă favoriți și felul în care se îmbracă femeile din România. De ce aţi ales să fiţi designer?  Totul a pornit de la o adevărată pasiune pentru haine, culoare şi forme, chiar de când eram copil, ... Citeşte mai departe »

Crina Cocoș: „Mi-aş dori să pot aprecia cu vederea, prin ochii mei”

Foto: Daniel Vrăbioiu Crina Cocoș are 30 ani şi iubeşte viaţa cum puţini dintre noi ştim să o facem. Plină de optimism şi de energie, e fericită dacă reuşeşte să trăiască fiecare zi ca şi când ar fi ultima, înconjurată de familie şi de prieteni, sfidându-şi condiţia, acea de nevăzătoare. Originară din Constanţa, Crina s-a născut prematur, iar acest lucru ... Citeşte mai departe »

Andreea Nicoleta Leca: „Aș fi cea mai fericită dacă aş putea vedea măcar pentru o zi”

Foto: Daniel Vrăbioiu Andreea Nicoleta Leca, 12 ani, s-a născut în judeţul Argeş şi este elevă în clasa a VII-a la Şcoala specială gimnazială, pentru deficienţi de vedere din Bucureşti. De cinci ani de zile locuiește în Bucureşti, departe de familia sa. Deşi îi este greu, Andreea îşi alină dorul de casă prin studiu, fiind pasionată de matematică. Cel mai ... Citeşte mai departe »

Petra Pintelei, nevăzătoare: „Mă simt frumoasă atunci când fac lucuri bune”

Petra Iuliana Pintelei este genul de femeie tânără care simte că poate să facă orice îşi doreşte. Dacă se străduieşte pentru asta. Studentă la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi intern PR la o agenţie de publicitate din Bucureşti, Petra este o vorbitoare excelentă de limba engleză şi spaniolă, iar în prezent studiază finlandeza, portugheza şi rusa. Mai mult, are ... Citeşte mai departe »

Roxana Radu, nevăzătoare: Visez să fiu înconjurată de persoane care să mă accepte aşa cum sunt

Până la vârsta de 17 ani, Roxana a fost o fată obişnuită, preocupată de şcoală şi animată de o dorinţă arzătoare de a studia actoria şi dansul. Destinul, însă, a avut alte planuri cu Roxana, un vaccin antigripal având să-i schimbe traseul vieţii pentru totdeauna. În doar două săptămâni de la administrarea vaccinului, adolescenta din Piteşti şi unicul copil al ... Citeşte mai departe »

Alexandra Nechita și Dragoș Mihalcea, despre succes și fericire: „Dacă poţi visa cu ochii deschişi, atunci eşti un artist”

Continuăm seria interviurilor cu personalităţile din campania „Români pentru o lume” cu pictoriţa Alexandra Nechita şi prim balerinul Dragoş Mihalcea. Aflăm, aşadar, că fericirea este cea mai rară dintre emoţii, apogeul carierei noastre este ACUM, iar goana după mai mare, mai mult şi mai bine a dat lumea peste cap. O lecţie de viaţă, în câteva rânduri. Cele de mai ... Citeşte mai departe »

Nicolae Voiculeț: „Muzica este a doua mea iubire, după tata”

Nicolae Voiculeţ datorează succesul tatălui său, Alexandru Tomescu, mamei sale, iar A.G. Weinberger lui însuşi. Un naist, un bluess man şi un violonist ne explică în ce fel au ajuns să facă performanţă în domeniile lor de activitate şi care sunt cele mai bune sfaturi pe care ei le-au primit, de-a lungul timpului, ca sa ajungă cei mai buni în ... Citeşte mai departe »

Marcel Iureș: „Când dau dovadă de prostie, sunt foarte trist o zi întreagă”

Dorotheea Petre, Ada Condeescu, Marcel Iureş, Alex Rotaru și Călin Netzer. Aflăm, de la aceşti artiști, de ce suntem morţi dacă ne lipseşte pasiunea, de ce tristeţea este foarte necesară şi de ce succesul adevărat este o mare capcană şi nu se poate vorbi aşa uşor despre el. Cui datoraţi succesul dvs.? Alex Rotaru: Să zicem aşa: potrivit credinţei în ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu: „Acolo unde e dragoste, nu cred că e loc de mândrie”

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în modul în care este percepută muzica clasică în România, graţie unor proiecte unicat. A concertat pe cele mai mari scene ale lumii, dar şi în oraşe româneşti unde nu există stagiuni permanente de muzică clasică. Şi-a pus talentul în susţinerea unor cauze sociale, cântând pentru nevăzători, copii hipoacuzici, pentru natură ... Citeşte mai departe »

Masterclass de dirijat cu Enrique Garcia Asensio, cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache

Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, din Iaşi, va organiza, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, Masterclass-ul Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”, susţinut de către profesorul Enrique Garcia Asensio, cel mai bun ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus