sâmbătă , 24 iulie 2021

Sfatul dermatologului: de ce ții cont ca să îți alegi șamponul potrivit

sampon

Trăim într-o lume a aparenţelor, în care aspectul fizic a devenit un factor esenţial în construirea imaginii de sine, în care fiecare detaliu este observat de către cei din jur. Iar imediat după trăsăturile feței și felul în care arată tenul nostru, părul este următorul lucru pe care oamenii îl remarcă atunci când ne întâlnesc. Există nenumărate reguli de îngrijire de care ar trebui să ținem cont, dacă ne dorim un păr frumos, iar una dintre cele mai importante este să știm să alegem șamponul potrivit.

Avem la dispoziție nenumărate ustensile pentru a obține coafuri diverse. Fie că alegem să ne îndreptăm părul, fie că ne dorim bucle şi apelăm la ondulatoare, dorinţa este întotdeauna aceeaşi: de a fi frumoase. Abuzul acestora ajunge de cele mai multe ori pe termen lung să facă mai mult rău decât bine dacă omitem să-i oferim pielii capului și părului îngrijirea potrivită.

Dr. Constantin Venerus – Popa, medic primar dermatolog Medsana, afirmă că:

În general, șampoanele sunt folosite pentru a îndepărta sebumul de pe firele de păr, sebum care poate atrage murdăria, paraziții, determinând boli specifice. În alegerea șamponului potrivit, întotdeauna trebuie ținut cont de: tipul de păr, capacitatea de a face sau nu spumă, ușurința la clătit, viteza de uscare, felul în care se aranjează părul după spălare. Însă, înainte de toate, un șampon bun este cel care îngrijește scalpul în profunzime și asigură nutrienții necesari în straturile adânci ale pielii.

În plus, în îngrijirea pielii capului și părului, ar trebui avute în vedere următoarele:

  • perierea părului trebuie făcută cu regularitate, cu mențiunea specială ca peria să nu fie din material sintetic, ci din peri moi naturali. De asemenea, pieptenele nu trebuie să aibă dinții ascuțiți pentru a nu agresa scalpul;
  • cei care obișnuiesc să-și maseze pielea capului după spălat trebuie să rețină că acest lucru trebuie făcut fără a tracționa de firele de păr, să înceapă de la frunte spre vârful capului sau de la ceafă spre vârf;
  • circulația sanguină la nivelul scalpului nu trebuie jenată de șepci, pălării sau bentițe foarte strânse;

Indiferent de provocările pe care le întâmpinăm în îngrijirea zilnică și aranjarea părului, Clear ne oferă soluția potrivită, printr-o gamă variată de produse. Complexul NUTRIUM10, prezent în toate cele cinci variante de șampon pentru femei Clear, are la bază o formulă cu nutrienți benefici care pătrund în profunzime, consolidând și ameliorând starea pielii capului și a părului.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus