sâmbătă , 2 decembrie 2023

Și animalele sinistrate au nevoie de ajutor! Trei tone de furaje au ajuns la Vaideeni, după inundații

FOUR PAWS FLOODS DISASTER RELIEF IN VAIDEENI / ROMANIA

Foto: Mihai Vasile/VIER PFOTEN

O echipă de intervenție rapidă a VIER PFOTEN a fost trimisă în comuna vâlceană Vaideeni, lovită de inundații, pentru a acorda primul ajutor animalelor și oamenilor afectați de catastrofă. Localnicii au primit încă de ieri peste trei tone de furaje pentru animale, urmând ca echipa să distribuie alte două tone în cursul zilei de astăzi.

Viitura a distrus complet 50 de case și a avariat alte 150, sute de localnici fiind nevoiți să-și părăsească în grabă gospodăriile și animalele. Adăposturile pentru animale au fost la rândul lor distruse, iar culturile sunt compromise, astfel că oamenii au cel mai mult nevoie de hrană pentru animalele care au supraviețuit. O echipă de veterinari și specialiști în logistică a fost trimisă la fața locului pentru a acorda primul ajutor animalelor de fermă, animalelor de companie și celor fără stăpân. Echipa a colaborat îndeaproape cu primăria și cu veterinarul local pentru a stabili prioritățile.

Din nefericire, zeci de animale, în special păsări de curte, au fost luate de ape. Însă pentru cele care au supraviețuit, ajutorul a venit imediat. Un prim transport de trei tone de hrană pentru animale de fermă a ajuns în zonă, fiind deja distribuit în cursul zilei de ieri cu ajutorul jandarmilor. Alte două tone vor fi distribuite astăzi, hrana fiind suficientă pentru cel puțin două săptămâni. Echipa va distribui și circa 150 de kilograme de hrană pentru câini.

Medicii veterinari sunt pregătiți totodată să acorde asistență medicală animalelor rănite sau bolnave. „Oamenii  și animalele suferă grav de pe urma inundațiilor din regiune, astfel că am hotărât să ne implicăm şi să acordăm ajutor de urgenţă. Echipa VIER PFOTEN are o lungă experiență în astfel de situații și va avea grijă ca hrana să ajungă acolo unde este nevoie. Suntem pregătiți și pentru eventuale intervenții medicale.  Vom monitoriza îndeaproape situația și în următoarele zile”, a declarat Anca Tomescu, coordonator al echipei de salvare.

De ani de zile, VIER PFOTEN se implică în acțiuni de salvare în situații de urgență, fiind prezentă în numeroase regiuni afectate de dezastre, precum Bagdad (după Războiul din Golf), Sri Lanka (după tsunami), Samburu/Kenya (seceta devastatoare); Pakistanul afectat de inundații, Egiptul de după revoluție sau Filipine după trecerea taifunului Haiyan. În cazul unei catastrofe nanturale, câteva zile pot face diferența între viață și moarte. Echipa VIER PFOTEN oferă sprijin rapid și direct – salvând și evacuând animalele, oferind tratament medical și vaccinuri, distribuind hrană și construind adăposturi de urgență.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *