joi , 16 iulie 2020

Sia a decis: „Everyday Is Christmas”!

foto

Albumul despre care scriam aici a fost lansat pe 17 noiembrie și conține zece piese de sărbătoare originale, absolut superbe, compuse în colaborare cu producătorul Greg Kurstin, într-un stil  de o sensibilitate artistică aparte, abordat de Sia înainte de a fi celebră în întreaga lume cu hituri power-pop precum „Cheap Thrills” sau „The Greatest”.

Apasă Play și urcă-te într-un roller-coaster de emoții, de la exuberanță la melancolie, pentru că nicio piesă nu seamănă cu cealaltă și e imposibil să nu găsești una care să devină imnul Crăciunului tău de anul ăsta și de mulți ani de acum încolo.

Preferata mea este chiar melodia ce dă titlul albumului, „Everyday Is Christmas“, o baladă vesel-tristă, un cântec de dragoste care presimt că va face istorie în categoria pieselor clasice de Crăciun, dar fiecare melodie te va surprinde cu ceva, fie că e vorba de dezlănțuiri vocale nebunesc de frumoase („Underneath The Christmas Lights“) sau de abordări inedite ale unor clișee de Crăciun despre care poate nu-ți închipuiai că mai pot fi folosite în contexte la care să nu te fi gândit deja (râd și acum când mă gândesc la piesa „Ho Ho Ho“ 🙂 )

Unul dintre cele mai simpatice cântece de pe album, „Puppies Are Forever“, este dedicat cățeilor, preferații Siei, „mamă“ a trei câini adoptați și pătimașă luptătoare pentru drepturile tuturor animalelor. Piesa atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător  – de sărbători, oamenii iau cu asalt pet-shopurile pentru a cumpăra un cățeluș, iar mulți dintre ei abandonează animalul imediat ce acesta crește, îmbătrânește și nu mai seamănă cu vietatea mică și drăgălașă pe care au ales-o din vitrină.

Puppies are forever, not just for Christmas“, cântă Sia la refren și ne îndeamnă ritmat să fim responsabili atunci când adoptăm un cățel, pentru că nu e jucărie de pus sub bradul de Crăciun, care să fie uitată imediat ce luminițele se sting, ci un suflet care are nevoie toată viața de iubirea și grija noii lui familii.

Pe coperta albumului face gurița-pește Maddie Ziegler, acum în vârstă de 15 ani (avea 11 ani când a dansat în videoclipul megahitului „Chandelier”), protejata și colaboratoarea de cursă lungă a Siei.

Albumul poate fi ascultat integral aici. Dacă îți place, răsplătește generozitatea artistei de a acorda gratuit accesul la muzica sa și cumpără albumul online sau în format fizic pe iTunes, Google Play, Amazon.com sau din magazinele de specialitate.

Las aici piesa la care bocesc cu sughițuri, deși versurile sunt happy, nu mă întrebați de ce.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus