duminică , 24 septembrie 2023

Sia povestește cum a fost să scrie muzică pentru Beyonce, Adele și Rihanna

sia beyonce rihannafoto

Sunt trei dintre cele mai în vogă artiste ale lumii și aproape orice piesă ar lansa, publicul le acordă atenție. Cum sunt însă atunci când se află în „laborator”, scriind muzică și pregătind noi albume? Sia, ea însăși cântăreață și compozitoare talentată, a povestit cum au decurs colaborările ei cu Beyonce, Adele și Rihanna.

Despre perioadele în care lucrează cu Beyonce, Sia a spus pentru Rolling Stone că sunt un fel de „tabere de scris muzică”. De regulă, vedeta închiriază o casă în Hamptons (New York) pentru sesiunile de compoziție. „Ne urcăm în avion și ne adunăm toți într-un loc. Locuim împreună într-o casă – cam cinci producători și cinci compozitori de top. Beyonce vine din când în când în fiecare cameră, contribuie și ea la piese și ne spune ce crede despre ce am scris. Ne spune despre versuri, despre melodie, despre toate. E foarte Frankenstein când vine vorba de piese. De regulă spune ceva de genul: Îmi place versul de acolo. Îmi place partea aceea de dinainte de refren. Poți să încerci să combini aia cu cealaltă?”, a povestit Sia. „Toată lumea ia cina împreună și apoi ne despărțim și ne ducem fiecare în camerele noastre și compunem”, a mai spus autoarea hitului „Chandelier”.

Pentru „Beyonce”, albumul pe care artista l-a lansat în 2013, Sia a scris 25 de melodii de luat în considerare, însă doar una dintre ele, „Pretty Hurts”, a fost inclusă pe disc.

Despre Adele: „Ea e cea care domină”

Sia a colaborat și cu Adele, pentru cel mai recent album al artistei, „25”, lansat în noiembrie 2015. „Ei bine, e extrem de talentată, deci a fost foarte ușor. E amuzant, suntem amândouă dominatoare, pentru că amândouă suntem pricepute la scris muzică și cântat. A fost un proces foarte interesant să lucrez cu ea, m-am simțit cam nesigură, pentru că nu am vrut să domin. Pentru mine e clar că ea cea care domină”, a dezvăluit Sia. Compozitoarea a mai recunoscut că, atunci când lucreză cu un artist, renunță la propria mândrie pentru ca lucrurile să decurgă pozitiv. „Când lucrez cu artiști, pur și simplu îmi las ego-ul la ușă și devin cârpa lor, și mă simt cu totul confortabil în acel rol. Uneori îi copleșesc, și-mi dau seama de asta. Pentru că sunt atât de rapidă, toate canalele mele sunt deschise. Cuvintele ies, iar eu scriu versurile. Nu analizez lucrurile prea mult”.

 Rihanna și Kanye West n-au venit la întâlnire

Cât despre Rihanna și Kanye West, Sia a spus că niciuna dintre ele n-au fost colaborări reușite, dar nu din cauza vreunor diferențe majore de personalitate, ci din simplul motiv că cele două vedete nici măcar nu și-au făcut apariția la ora și locul stabilite. „Producătorii mă angajează pentru o sesiune de compoziție spunându-mi: Rihanna va fi categoric acolo sau Kanye va veni, cu siguranță. Dar e de râsul lumii, pentru că eu apar și ei nu vin aproape niciodată. Am mers la studio ca să compun pentru Rihanna împreună cu Kanye, dar niciunul dintre ei n-a apărut, iar eu am rămas mai puțin de o oră…”.

Noul album semnat Sia, intitulat „This Is Acting”, o compilație de piese pe care le-a prezentat fără succes unor cântăreți celebri, va fi lansat pe 29 ianuarie 2016.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *