joi , 7 decembrie 2023

„Silver Linings Playbook” sau cum să-ți scrii propria poveste cu final fericit

Silver Linings Playbook

Regia: David O.Russell

Distribuția: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver

Un film despre relațiile complicate dintre oameni, despre dezamăgire și trădare și despre cum, uneori, viața îți aduce în cale întâmplări menite să te destabilizeze, pentru ca apoi să te reașeze pe un drum mai bun. Oscar pentru „Cea mai bună actriță” – Jennifer Lawrence. Joc extraordinar al actorilor Bradley Cooper și Robert de Niro.

Patrick (Bradley Cooper), un fost profesor de liceu, a petrecut patru ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase, după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Proaspăt externat din spital, se mută în casa părinților lui și nu are în minte decât un singur gând: să își recâștige soția. În rolul tatălui lui Patrick, Robert de Niro face o partitură demnă de o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol secundar”. Pasionat de fotbal american, este mereu prost dispus, căci echipa sa favorită pierde meci după meci. Cu toate astea, încearcă să se reapropie de fiul lui bolnav, iar asta nu-i iese întotdeana…

În timpul antrenamentelor sale de jogging, Patrick o cunoaște pe Tiffany (Jennifer Lawrence), vecina lui al cărei soț a murit de curând și care se oferă să-l ajute să o aducă înapoi pe Nikki. Problemele cu care se confruntă cei doi îi aduc mai aproape unul de celălalt, mai ales atunci când Patrick acceptă să participe alături de Tiffany la o competiție de dans.

„Silver Linings Playbook” demonstrează că, dacă o poveste are un final fericit, nu înseamnă că e lipsită de substanță și realism. Ne învață că, atâta timp cât își păstrează inima deschisă și renunță să se agațe de trecut, oamenii își pot construi propriile lor happyend-uri, care sunt cu adevărat posibile pentru oricare dintre noi.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *