vineri , 1 decembrie 2023

Simona Tache și Mihai Radu au căzut de acord: „Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut”

SM

Simona Tache și Mihai Radu, autorii rubricii „Bătăi în dialog”  din săptămânalul „Cațavencii”, se pregătesc să lanseze prima lor carte semnată la dublu, Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut”.

Colecția de texte savuroase, scrise de-a lungul timpului de Simona și Mihai, a fost așezată între două coperte și abia așteaptă să fie lansată, spre bucuria publicului amator de poante deștepte, cum numai cațavencii știu să facă. „Dumnezeu, când a făcut pixul. a zis: Iar pixul acesta trebuie să stea pe frigider! Şi, ca să fie sigur că pixul acela va sta numai în locul acela de pe frigider şi niciunde altundeva în lume, Dumnezeu a făcut-o şi pe femeie. De mică, se uită ca totul să fie în regulă. La naştere, urlă mai tare decât restul pentru că nu suportă ca toate lucrurile din sala aia să fie aşa, în dezordine, altfel decât le-a lăsat ea într-o viaţă anterioară, când era asistentă”, scrie Mihai Radu.

Dumnezeu, când a făcut salariul, a zis aşa: Iar salariul acesta se duce acasă, la familie şi la copii. Cu toate astea, bărbatul îl duce mereu, din greşeală, la cârciumă. Dacă veţi vedea o tipă îmbrăcată sado-maso că-i aruncă lui portofelul cât colo, după care îi dă un pantof cu toc în cap şi-i strigă Apporte!, nu vă gândiţi la cine ştie ce preludiu pervers. E doar o amărâtă de nevastă disperată, care încearcă să-şi înveţe bărbatul să aducă leafa acasă”, completează Simona Tache.

Carte1

Despre ce e vorba-n carte

Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut s-a născut în paginile săptămânalului de umor Caţavencii. La cererea insistentă a cititorilor, o parte dintre textele rubricii Bătăi în dialog sunt adunate acum în acest volum. Deşi pare că e vorba de un război între sexe, în realitate, autorii n-au dus niciodată un război, ci un dialog. Ei lansează, alternativ, câte o temă la care răspunde celălalt. Rând pe rând, toate stereotipurile care circulă despre viaţa de cuplu sunt puse într-o lumină umoristică, eliberatoare. În mod normal, paginile care urmează ar trebui să vă salveze de la divorţ sau măcar să vă scutească de a mai da banii pe terapie de cuplu. Cu o singură condiţie: să aveţi umor”, se arată în prezentarea volumului, publicat la Editura Trei.

Lansarea va avea loc marți, pe 10 decembrie, la ora 19.00, în The Bankers (Centrul Vechi, Strada Șelari nr. 15), unde cei doi autori vă așteaptă cu drag, alături de invitații lor, printre care se numără Magdalena Mărculescu, Doru Bușcu și Florin Iaru.

Lansare

„Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut” va fi, de săptămâna viitoare, și în librăriile din țară (în cele din București ajunge mai repede), dar se poate comanda deja de pe site-ul Editurii Trei, mai exact de aici. Dacă o doriți cu semnăturile autorilor, precizați asta în secțiunea Observații, din formularul care apare după apăsarea butonului „Finalizez comanda”. Comenzi se mai pot face și la telefon 021 300 60 90.

Simona Tache, prima femeie „cațaveancă”

Absolventă de Litere la Universitatea Bucureşti, Simona Tache a intrat în presă ca senior editor la Tabu, apoi a spart embargoul din cazarma Academiei Caţavencu de pe vremuri, devenind prima femeie cu statut şi drepturi de „caţaveancă”. A ţinut, timp de cinci ani, cronică TV în Cotidianul şi a mai semnat texte în Dilema, Playboy şi Maxim. Și a făcut auzită vocea la matinalul de la Radio Guerrilla, iar actualmente ţine rubrici în Caţavencii şi Unica, scrie scenarii pentru televiziune şi postează zilnic pe unul dintre cele mai cunoscute bloguri de la noi, simonatache.ro.

Mihai Radu are un roman în curs de publicare

Absolvent de Filosofie la Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi, Mihai Radu a lucrat mai întâi ca profesor, apoi a intrat în presă. După câţiva ani la Aspirina Săracului şi Plai cu Boi, s a alăturat redacţiei Academiei Caţavencu, devenită între timp Caţavencii. A publicat volumul de proză scurtă Hobby şi alte povestiri şi are în curs de publicare un roman. În momentul de faţă, semnează texte în Caţavencii şi scrie scenarii pentru televiziune.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *