vineri , 8 decembrie 2023

Soprana DIVNA cântă la Opera Naţională din Timişoara

divna_tm

Divna Ljubojevic, supranumită şi vocea îngerilor, va susţine un concert special de Paşte, pe scena Operei Naţionale din Timişoara, pe 29 aprilie. DIVNA va celebra prin actul artistic cel mai mare eveniment al Ortodoxiei, Învierea lui Hristos, într-un eveniment de înaltă ţinută.

Biletele pentru spectacolul din 29 aprilie se găsesc la Casa de bilete a Operei Naţionale din Timişoara. Cu o zi înaintea spectacolului din Timişoara, DIVNA va concerta la Bucureşti, pe scena Ateneului Român. La cererea publicului vor avea loc două reprezentaţii, de la ora 16 şi de la ora 20.00.

Divina Ljubojevic este un simbol al Serbiei, ţară în care a cunoscut consacrarea în postura de solist, dirijor şi pedagog, iar ca soprană este apreciată la nivel mondial. Alături de corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 şi care o va însoţi în România Divna abordează un repertoriu de inspiraţie sacră şi spirituală, ce variază de la pasaje din lucrări antice, la compoziţii contemporane.În această formulă Divna a susţinut reprezentaţii în lumea întreagă.

DIVNA este cunoscută pentru abordarea muzicală de o puritate desăvârşită, pentru claritatea tonalităţii şi pentru coloratura vocală ieşită din comun.

Cariera DIVNEI este presărată cu elemente notabile: născută în 1970, DIVNA s-a lăsat de mică furată de tainele muziicii sârbeşti, ruseşti şi original bizantine. Şi-a desăvârşit pregătirea la Colegiului de Muzică Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licenţiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, încă de la vârsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad şi s-a remarcat în postura de cel mai tânăr dirijor al Primei Societăţi Corale – formaţiunea corală cu cea mai îndelungată istorie din spaţiul sârbesc. Divna Ljubojevic este în prezent dirijor al Ansamblului Melodi.

Calităţile vocale deosebite îi permit DIVNEI să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti cât şi în pasaje de operă. Iar nu în ultimul rand, artista se remarcă şi ca pedagog, predând solfegiu şi cântare corală în cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *